NEDRYKK TIL 2. DIVISJON: Her sparker HamKams Arnar Førsund til drikkeflasker etter tap mot Hønefoss. Nå er ikke 23-åringen lenger i klubben. Foto: Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
NEDRYKK TIL 2. DIVISJON: Her sparker HamKams Arnar Førsund til drikkeflasker etter tap mot Hønefoss. Nå er ikke 23-åringen lenger i klubben. Foto: Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer

«Dere får gå på NAV, de vil ikke la dere sulte»

Førsund raser etter å ha fått sparken i HamKam - må selge huset.

||| (Dagbladet): HamKam unngikk konkurs, men sesongen 2009 endte like fullt i katastrofe etter nedrykket til 2. divisjon.

Nå har klubben sparket fem spillere, til tross for at de hadde kontrakt ut 2010, skriver VG.

En av dem er Arnar Førsund. 23-åringen, med en fortid i VIF, sier han fikk beskjed om å akseptere et lønnskutt på 70 prosent om han ønsket å bli i klubben.

Det var ikke aktuelt for den nybakte faren. Nå har han meldt seg arbeidsledig hos NAV og må selge huset for å greie seg økonomisk.

- Jeg føler meg maktesløs og dårlig behandlet. Vi fikk beskjed om at klubben ikke hadde råd til å beholde oss. Samtidig har klubben økonomi til å hente inn fem nye spillere, samt å resignere avtalene med fem andre. Dette gjør HamKam uten å ta hensyn til de som har et ansettelsesforhold og er under kontrakt med klubben, sier han til VG.

Kan havne i retten
Førsund hevder også de oppsagte spillerne fikk følgende beskjed av HamKam, uten å navngi opphavspersonen:

«Dere får gå på NAV, de vil ikke la dere sulte».

Daglig leder Tor Rullestad sier til avisa at han ikke kan huske å ha sagt noe slikt.

Spillerforeningen NISO reagerer kraftig på HamKams framgangsmåte, og varsler at saken kan havne i retten.

Har god samvittighet
2. divisjonsklubben mener imidlertid de har sitt på det tørre.

- I vedlegget til standardkontrakter står det at klubber kan si opp spillere med en måneds varsel når økonomien svikter vesentlig i forhold til realistisk budsjett. Det har vi benyttet oss av, sier Rullerud til VG.

Han hevder HamKam har opptrådt i tråd med regelverket, og påpeker de tøffe tiltakene har vært nødvendige for klubbens eksistens. Foruten Førsund har også Adem Güven, Juha Pasoja, Jon Masalin og Håkan Malmström mistet jobbene sine.