- Dere får google meg

Sensasjonsjenta Kari Øyre Slind (24).

OVERRASKELSEN: Therese Johaug vant som vanlig, men overraskelsjenta Kari Øyre Slind slet seg inn på andeeplassen på Beitostølen i dag, foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OVERRASKELSEN: Therese Johaug vant som vanlig, men overraskelsjenta Kari Øyre Slind slet seg inn på andeeplassen på Beitostølen i dag, foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Tredje plass på klassisk i går og andreplass i fristil i dag. Slik blir det verdenscup-tur av. Kari Øyre Slind kan begynne å planlegge koffert-pakkinga til mini-touren i Kuusamo om to uker.

- Jeg hadde egentlig tenkt å gå et renn på Gålå den helga. Vi får se om jeg blir tatt ut, jeg tar ingenting for gitt, sier hun beskjedent nok.

Oppdal-jenta er yngre søster av langrenns-tvillingene Silje og Astrid Øyre Slind, og ikke noe ubeskrevet blad i langrennskretser.

Likevel er hun ikke av de mest kjente heller.

- Dere får google meg, sa hun da journlistene ville vite mert om henne etter den overraskende andreplassen bak suverene Therese Johaug i dag.

Google kan fortelle at hun har en bronse-medalje fra U23 VM og et NM-gull i stafett.

Og går det som Kari vil, skal det ikke stoppe der.

- Målet er å bli en av verdens beste langrennsløpere, sier hun.

- Det er helt fantastisk dette her. Det er så stort, sier hun etter knallresultatene på Beitostølen.

- Torsdag kveld følte jeg meg helt ræva, og var ikke i nærheten av å tenke på noen topp-plasseringer. Jeg så på disse to renenne som rene treningsløp. Jeg har ikke toppet formen heller, ikke bevisst i alle fall.

- At det gikk så bra og at det er jeg som er overraskelsen på Beitostølen er helt utrolig, sier hun.

- Skal du gå sprinten i morgen også?

- Nei! Da skal jeg sitte i sofaen med egg og bacon og se på TV.