LER AV RYKTENE: John Carew var som vanlig i godt humør på dagens landslagstrening, og godt trives han også i Aston Villa. At han kobles til utallige klubber, bryr han seg tilsynelatende ikke om.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
LER AV RYKTENE: John Carew var som vanlig i godt humør på dagens landslagstrening, og godt trives han også i Aston Villa. At han kobles til utallige klubber, bryr han seg tilsynelatende ikke om. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Dere får ikke vite hva vi planlegger

Carew bryr seg ikke om spekulasjonene rundt framtida.

||| (Dagbladet): Tidvis fantasifulle Daily Mirror skriver i dag at John Carew har havnet i søkelyset til de italienske formklubbene Fiorentina og Sampdoria.

Carew har bare ett år igjen av kontrakten, og selv om han fnyser litt av Mirrors troverdighet kommer ikke spekulasjonene som noen overraskelse på nordmannen - denne gangen heller.

Men hva har han mest lyst til selv?

- Jeg trives veldig godt i Villa, og forholder meg til kontrakten min. Det jeg ønsker eller ikke ønsker er ikke så viktig, sier Carew til Dagbladet.

- Er det mindre interessant å flytte på seg nå som du er blitt litt eldre?

- Det spiller egentlig liten rolle. Trives man så ønsker man å bli, trives man ikke kan man få lyst til å flytte på seg. Ting forandrer seg og situasjonen forandrer seg, så da får vi ta de avgjørelsene når de eventuelt kommer.

- Hva med en retur til Italia og et gjensyn med Antonio Cassano i Sampdoria for eksempel?

- Det har jeg ikke spekulert på, og kommer ikke til å spekulere på, sier Carew med et smil.

Nordmannen vil ikke si noe som helst om hva han og agent Per A. Flod tenker om framtida, og fastholder at han ikke har gjort seg noen tanker om de neste årene i karrieren.

- Hva vi planlegger er hemmelig for dere, humrer han.

City må få holde på
Det nevnte smilet er selvfølgelig der fordi Aston Villa-spissen måtte synse om overgangsspekulasjonene til det kjedsommelige på det første pressetreffet før landskampen mot Montenegro i dag. Og John Carew har blitt vant til å dukke unna spørsmål om konkrete fremtidstanker gjennom et stadig lengre liv som fotballnomade.

I CITY-SØKELYS: Manchester City har flyttet pundtegnblikket mot James Milner, og et godt VM kan øke prisen på Carews lagkamerat. Carew skjønner godt at City er interesserte.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY
I CITY-SØKELYS: Manchester City har flyttet pundtegnblikket mot James Milner, og et godt VM kan øke prisen på Carews lagkamerat. Carew skjønner godt at City er interesserte.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY Vis mer

Det han også er vant til er at klubber viser interesse for lagkameratene på Villa Park. Sist ute er Manchester City, som visstnok er villige til å by over 200 millioner for VM-håpet James Milner.

- Vi har gjort en bra sesong, og spillerne har prestert veldig godt, så da er det naturlig at det er noen av spillerne klubbene er ute etter, sånn er det bare, sier Carew til Dagbladet.

- Det kommer bare til å bli mer når VM kommer, Milner har hatt en fantastisk sesong og kommer sikkert til å bli viktig i VM også, så vi får se, sier han.

- Hva synes du om at nyrike klubber som City flekser økonomiske muskler på den måten?

- Sånn er fotballen, noen klubber har den muligheten og da er det deres rett å bruke den. De kan kjøpe nesten hvem de vil, og det gjør de gjerne også. De har jo som mål å vinne Champions League og hva det skal være i løpet av et år eller to. Det koster dem dyrt, men de har jo masse penger virker det som, sier John Carew.

Spår godt VM for Heskey
Emile Heskey er kanskje ikke like het på overgangsmarkedet, men også mannen Carew har holdt utenfor Villas førsteellever i store deler av sesongen kan få sjansen til å vise seg fram i VM i Sør-Afrika.

- Jeg tror Heskey kan gjøre det bra. Han er en veldig, veldig god spiller, jeg har spilt med ham en stund og er glad på hans vegne. Jeg tror de fleste lag trenger en spillertype som ham. Han er veldig flink til å holde på ballen, og veldig god på hodet. Jeg trives veldig godt med å spille sammen med ham også, han tar opp mye plass og gjør det veldig mye enklere for partneren sin, sier Carew.

- Nå har han ikke fått spilt så mye de siste månedene, men han er en fantastisk kar som jeg ønsker alt godt. At han er tatt ut på laget selv om han ikke har spilt fast, sier litt om hvor mye Capello setter pris på ham, sier Norges spydspiss.