Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dere får Ryanair til å framstå som Moder Theresa

Kundene raser mot TV 2 Sumo etter ny fotballbommert.

FÅR SÅ HATTEN PASSER: Seerne som fikk innspurten av Premier League-kampene i går kveld avbrutt for tredje gang denne måneden, raste mot TV 2 Sumo i går kveld. Nå loves de kompensasjon.
FÅR SÅ HATTEN PASSER: Seerne som fikk innspurten av Premier League-kampene i går kveld avbrutt for tredje gang denne måneden, raste mot TV 2 Sumo i går kveld. Nå loves de kompensasjon. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aggresjonsnivået var uvanlig høyt da TV 2 Sumo brøt sammen i innspurten av Premier League-kampene i går kveld. Storkampene Manchester United - Cardiff og Liverpool - Everton ble avbrutt ti og tjue minutter før slutt, noe som satte i gang en veritabel klagestorm mot TV 2 Sumo i sosiale medier.

- Makan til elendig kundebehandling skal du lete lenge etter. Dere får Ryanair til å framstå som Moder Theresa, skriver en abonnent på Sumos Facebooksider.

- Dette er skammelig, skriver en annen.

Forskjellige feil
Sumo har hatt gjentatte problemer den siste måneden, og gårsdagens fotballkollaps var dråpen for mange av abonnentene.

Hva er det egentlig som skjer?

- Vi tilbyr mange direktesendte HD-streamer samtidig til mange ulike plattformer. Dette er en kompleks operasjon når vi i tillegg skal nå veldig mange seere. Ingen av feilene den siste tiden har vært den samme, og det har i alle tilfellene kun vært deler av tjenesten som har blitt rammet. Denne gangen var det et av flere publiseringspunkter som gikk ned mot slutten av gårsdagens PL-sendinger, skriver kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, i en epost til Dagbladet.

Ifølge Dahl var det en fjerdedel av kundene som ble rammet av svikten i går, og TV 2 har brukt morgenen på å finne ut av feilen.

Nå lover også TV 2 kompensasjon til de berørte.

- Vi tar kundene våre på alvor, og mange av de berørte har allerede tatt kontakt med vårt kundesenter. Mange har krav på kompensasjon og vil få dette også denne gang, basert på hvilket abonnement de har hos oss, skriver Dahl.

Kan ikke garantere feilfritt OL
Med en drøy uke igjen til OL er det stadig flere som bekymrer seg for om TV 2 klarer å levere stabile tv-bilder på nett til de mange OL-interesserte.

Erfaringsmessig er det langt flere som følger OL på nett, enn en vanlig tirsdagsrunde i Premier League. Ingenting ville være mer ødeleggende for TV 2s OL-sendinger om web-tv-sendingene faller ned akkurat idet Petter Northug skal spurte på sisteetappen av herrestafetten, for eksempel.

- Kan dere garantere folk som ønsker å se OL på Sumo at dere ikke går ned underveis?

- Vi kan ikke garantere, men vi jobber nå døgnet rundt med å maksimalisere alle ledd i produksjonen slik at vi kan gjennomføre et knirkefritt OL digitalt. Vi er i sluttfasen med en massiv omlegging opp mot OL, slik at vi skal være best mulig rustet til å takle den forventede trafikken. Vi har mangedoblet serverkapasiteten, fått flere nye overvåkningsverktøyer og har utstyr til å sende samtidig helt opp mot 40 kanaler. Under OL vil det være opp mot 8 samtidige øvelser som pågår, skriver Dahl.

- Hva vil dere si til den fjerdedelen av kundene som gikk glipp av innspurten av Premier League-kampene i går?

- Det er bare å beklage på det aller sterkeste. Vi er fryktelig lei oss for de problemene som dette skapte for en del av våre svært trofaste seere.

Hele Norges coronakart