- Dere har bare sett starten av Marte Olsbu

Trener Stian Eckhoff fikk jackpot med stafett-gamblingen.

GULL-GREPET: Trener Stian Eckhoff innrømmer at det var et snev av gambling å sette Marte Olsbu inn på sisteetappen. Det ble gull pott. Norge ble verdensmestre - mot de fleste odds.
GULL-GREPET: Trener Stian Eckhoff innrømmer at det var et snev av gambling å sette Marte Olsbu inn på sisteetappen. Det ble gull pott. Norge ble verdensmestre - mot de fleste odds. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det var en del øyenbryn som hevet seg da trener Stian Eckhoff vraket søsteren Tiril på sisteetappen på stafetten og kastet Marte Olsbu ut i heksegryta i stedet.

Etterpå er det enkelt og greit å fastslå: Eckhoff gjorde et genialt grep.

- Selvsagt kan du si det var et visst aspekt av gambling i det. Men samtidig følte jeg meg veldig trygg på at det var det riktige å gjøre.

- Marte er bedre enn Tiril i pressa situasjoner. Derfor, om vi kom i posisjon, ville jeg ha henne på siste etappe, sier Eckhoff.

Og gjett om jentene hans kom i posisjon. Gode etapper av Synnøve Solemdal på første og Fanny Horn Birkeland på andre ble kronet av en knalletappe av Tiril Eckhoff på tredje. Tiril skjøt ti blinker rett ned og gikk fortere enn alle andre i løypa.

Som en fuglehund Hun bygget opp et drømmescenario da hun sendte Marte Olsbu ut med 23 sekunders forsprang på jagende Tyskland og Frankrike.

Det var akkurat nok for iskalde Olsbu. Nok til at hun kunne koste på seg noen ekstraskudd, men samtidig sikre VMs mest overrraskende gullmedalje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer