- Dere har en del idioter her, eller?

Ferguson til pressen etter spørsmål om Ronaldo-salg.

(Dagbladet.no): Cristiano Ronaldo har gjort livet littegrann vanskeligere for Sir Alex Ferguson og resten av United ved å uttale seg noe kryptisk om sitt fotballiv etter Champions League-finalen i morgen.


Tidligere i dag gikk United-direktør David Gill ut og blånektet for at det er aktuelt å selge portugiseren, uansett bud, uten at dét hindret enda mer snakk om emnet på dagens pressekonferanse i Moskva.

En spansk journalist prøvde seg til og med håpefullt på et spørsmål om en Ronaldo-overgang til Real Madrid - men da fikk han ukas klareste melding fra den skotske sjefen sjøl:


- Dere har en del idioter her, eller? spurte Ferguson det samlede pressekorpset.

- Hvis du vil vedde om dette, setter jeg store penger på det motsatte, sa den fyrrige skotten, ifølge Manchester Evening News.

Solskjær skryter

For selv om United-fansen skjelver i buksene bare ved tanken på noe salg etter Ronaldos fantastiske 07/08-sesong, skal det trolig mer til enn en Real-milliard for at Ferguson skal la superstjernen forlate Manchester.

Ronaldo har drøsset inn 41 scoringer, og skal ha mye av æren for at United har muligheten til å ta nok en dobbel i år.

LER BARE VED TANKEN: For Sir Alex Ferguson og kaptein Rio Ferdinand virker et salg av Cristiano Ronaldo som det rene idioti. Men milliarder av euro har en tendens til å endre saker og ting. Foto: EPA/SCANPIX
LER BARE VED TANKEN: For Sir Alex Ferguson og kaptein Rio Ferdinand virker et salg av Cristiano Ronaldo som det rene idioti. Men milliarder av euro har en tendens til å endre saker og ting. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Den nye reservelagssjefen i klubben, Ole Gunnar Solskjær, er nesten stum av beundring.

- Det er ikke mye du kan lære Cristiano om triks eller ballbehandling. Kanskje neste steg for ham er å bli en stor leder, sier nordmannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ferguson er ikke nervøs

Sir Alex Ferguson brukte samtidig pressekonferansen til å erklære Nemanja Vidic spilleklar til i morgen, og er takknemlig for at han stiller en sterkere benk enn han kunne gjøre i FA-cuptapet for Chelsea i fjor.

Selv om det gjør valget av de 11 startende litt vanskeligere.

- Det er ikke lett, men jeg har et lag i tankene. Men jeg skulle ønske jeg kunne byttet inn 11 spillere, sier skotten.

Og insisterer i tillegg på at han ikke er nervøs for morgendagen.

- Det er ikke så tøft som min første, siden dette er min fjerde europacupfinale. Jeg må heller bruke min erfaring og ro til å hjelpe alle andre, sier Ferguson.

- Dere har en del idioter her, eller?
FORBEREDER SEG: Ferguson tar ansvar på treningene i Moskva. Cristiano Ronaldo henger litt etter i rekka i bakgrunnen.