Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dere har flere matchvinnere

Peter Kovacs tror Ungarn får det tøft i kvaliken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Når kampen blåses i gang på lørdag, følger Strømsgodset-spissen Peter Kovacs spent med i tv-stolen. Han håper på et godt Ungarn-resultat, men tror at hans landsmenn vil få det tøft mot Norge.

- Norge er nok et sterkere lag, og har gode sjanser til å ta tre poeng. Hvis jeg skal være ærlig så tror jeg de vinner, sier han til Dagbladet.no.

Kovacs har ikke vært i hjemlandet i år, og er ikke helt oppdatert på stemningen rundt laget og statusen foran Norge-kampen. Men han sier at laget nok vil prøve å bygge videre på det som skjedde da de slo Østerrike 2-1 for to uker siden.

- Dette er også den første kampen i en lang EM-kvalik. Alt kan skje, sier han.

- Flere matchvinnere

Kampen skal spilles på hans gamle hjemmebane i Budapest, Szusza Ferenc Stadion. Den er betydelig mindre enn landslagsarenaen, som ble ødelagt under en Robbie Williams-konsert tidligere i sommer. Kovacs tror ikke det vil ha noe å si for kamputfallet, selv om den er mer intim og det kanskje vil bli større trøkk der.

Den tidligere Tromsø- og Viking-spilleren trekker fram spesielt to spillere som de største stjernene i Ungarn.

- Zoltan Gera (West Bromwich) er den beste spilleren vår, og vi har også et par andre gode spillere som er i utlandet. Keeper Gabor Kiraly (Crystal Palace) er også veldig god. Begge er typiske matchvinnere, sier Kovacs.

VIL TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Peter Kovacs har ikke vært inne i varmen til den nye landslagssjefen, men håper på en telefon i framtida. Foto: EPA
VIL TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Peter Kovacs har ikke vært inne i varmen til den nye landslagssjefen, men håper på en telefon i framtida. Foto: EPA Vis mer

Men han mener Norge har flere sånne typer. Flere matchvinnere som kan bli tunga på vektskåla.

- John Carew er veldig god. Og det kan nok løfte laget at Ole Gunnar Solskjær er tilbake. Min tidligere lagkamerat Morten Gamst Pedersen kan på sitt beste være umulig å stoppe.

Kovacs skryter også av den norske forsvarssfireren og Thomas Myhre.

Vil tilbake på landslaget

Peter Kovacs spilte på landslaget da Lothar Matthaüs var sjef under VM-kvaliken, men har ikke fått tillit av den nye treneren Péter Bozsik.

- Jeg ble skadet og har ikke klart å spille meg inn på laget etter det. Den nye treneren har kanskje andre planer enn det Matthaüs hadde, sier spissen som har ti landskamper.

Han har imidlertid ikke gitt opp håpet om å spille med flagget på brystet igjen.

- Jeg håper selvfølgelig, og kan ikke gjøre annet enn å gjøre mitt beste for Strømsgodset, sier han.

Kovacs har spilt ni kamper for Godset siden overgangen fra Viking før sommeren, og har puttet fem mål.