- Dere har jo to idretter i Norge: Sjakk og tristhet

Magnus Carlsen knuste superstjernen Colbert i stein, saks, papir.

SEXY: POSTERBOY: Magnus Carlsen frontet en kolleksjon for klesmerket G-Star Raw sammen med Bond-babe og skuespiller Gemma Arterton. Det bildet fikk Stephen Colbert til å fastslå at Carlsen er verdens mest sexy sjakkspiller.
Foto: Anton Corbijn/G-Star RAW
SEXY: POSTERBOY: Magnus Carlsen frontet en kolleksjon for klesmerket G-Star Raw sammen med Bond-babe og skuespiller Gemma Arterton. Det bildet fikk Stephen Colbert til å fastslå at Carlsen er verdens mest sexy sjakkspiller. Foto: Anton Corbijn/G-Star RAWVis mer

(Dagbladet): Norges sjakkstjerne Magnus Carlsen fortsetter å bli invitert på de største tv-programmene i USA, og i går kveld var han gjest i satireprogrammet Colbert Report på Comedy Central.

Carlsen ble introdusert av populære Stephen Colbert som verdens yngste topprankede sjakkspiller noensinne, og følte seg tilsynelatende komfortabel i møte med den uforutsigbare programlederen.

- Vi er ikke så ulike du og jeg, vi er begge genier, nummer en på hvert vårt felt, og veldig unge, fastslo Colbert.

Sexy
Deretter ble nordmannen spurt ut om hvordan han startet med sjakk, om han ser brettet på en annen måte enn oss andre, sjakklegenden Bobby Fischer, og ikke minst om modellkarrieren.

- Det må være den mest sexy sjakkspilleren jeg har sett. Er du superstjerne i Europa? spurte Stephen Colbert etter å ha sett noen motebilder av Carlsen.

- Det er vel spesielt i Norge jeg er kjent, svarte Carlsen med et smil.

- Norge, der har dere jo to idretter, sjakk og tristhet, slo Colbert fast.

Carlsen ble også utfordret til duell i papir, saks, stein, der han slo knockout på verten med to strake seire - til Colberts kraftuttrykte frustrasjon.

Veldig fornøyde
Og Magnus Carlsen syntes det var gøy å være med på det populære humorprogrammet, forteller manager Espen Agdestein på telefon fra New York.

- Det var jo litt spennende på forhånd, man vet jo ikke helt hva man kan vente seg. Men han syns det gikk veldig bra, og det syns jeg og. Det er et tullete program, men Colbert setter ikke deltakerne i dårlig lys, sier Agdestein til Dagbladet.

- Alle på programmet sa også de var veldig fornøyde. Magnus har jo gjort en del talkshows etter hvert, og fikk møte Stephen Colbert på forhånd også, så han stilte ikke helt uforberedt. Men programmet har en bra målgruppe, det ses av oppegående, unge folk.

Real Madrid-supporter
Carlsen er i New York ut uka, der han blant annet har besøkt en skole i Brooklyn for å møte elever som har vunnet de nasjonale mesterskapene i skolesjakk.

KNOCKOUT: «Fuck!» ropte Stephen Colbert etter å ha tapt to av to i papir, saks, stein-duellen med Carlsen. Foto: Colbert Report / Comedy Central
KNOCKOUT: «Fuck!» ropte Stephen Colbert etter å ha tapt to av to i papir, saks, stein-duellen med Carlsen. Foto: Colbert Report / Comedy Central Vis mer

Nå venter flere forretningsmøter, avbrutt selvfølgelig av kveldens returkamp i Champions League mellom Real Madrid og Bayern München.

- Gleder meg veldig over å være på Colbert Report i dag. Skal prøve å ikke gjøre noe dumt, som å bomme på straffe, twitret Carlsen for et halvt døgn siden, i et lite tilslørt stikk fra Madrid-supporteren til Leo Messi og Barcelona i går.

Carlsen var forøvrig på stadion da Real Madrid slo Barcelona i El Clasico i helga.

Colbert Report er et av Comedy Centrals mest populære programmer, og gårsdagens episode skal ha trukket i overkant av 1,2 millioner seere da den ble sendt.

I februar så potensielt rundt 15 millioner amerikanere 60 Minutes-innslaget med Carlsen, der journalist Bob Simon portretterte det norske sjakkgeniet.