Kvalifisering til håndball-EM 2018, kvinner

- Dere i Norge er heldige. Jeg skulle gjerne jobbet her

Kroatia-trener Nenad Sostaric hyllet Norge etter EM-kvalifiseringskampen søndag kveld.

FORNØYD TROSS TAP: Kroatia-trener Nenad Sostaric var svært tilfreds med spillernes innsats, selv om det ble tap mot Norge. Foto: NTB Scanpix
FORNØYD TROSS TAP: Kroatia-trener Nenad Sostaric var svært tilfreds med spillernes innsats, selv om det ble tap mot Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NADDERUD ARENA (Dagbladet): Norge overbeviste ikke mot Kroatia, men vant 33-27 og er dermed klare for EM i Frankrike i november/desember.

At de norske håndballjentene skal kvalifisere seg til håndballmesterskap er en selvfølge. For kroatene er det litt andre forhold og forventninger knyttet til det kvinnelige håndballandslaget.

- Dere er heldige i Norge. Det hadde vært en skam hvis dere ikke hadde brukt de ressursene og de forholdene dere har for å drive med kvinnehåndball, sier Kroatia-trener Nenad Sostaric til Dagbladet.

Det er sjelden du hører en trener være fornøyd med et seksmålstap, men Sostaric virket stolt av spillerne sine etter kampen. Det unge laget holdt lenge følge med Norge, men måtte til slutt gi tapt. Sostaric peker på flere faktorer som gjør at Norge er dominerende i håndball på kvinnesiden.

- Håndballen er perfekt organisert i Norge. Det begynner med barna og fortsetter opp til seniornivå. Alt ligger til rette for å bli god. I tillegg har dere en idrettskultur her. Dere liker håndball, det er en av de mest populære idrettene. Penger og den finansielle støtten er også veldig viktig, og den er på plass i Norge, mener Sostaric.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer