- Dere kan ikke avskrive meg

Finaleklar Federer slo tilbake mot kritikerne.

Roger Federer kom med en kraftig advarsel da han slo seg til finale i Wimbledon-turneringen. - Dette er min del av sesongen, sa han.

Fredagens semifinalemotstander var Marat Safin, den tidligere verdenseneren som sendte Novak Djokovic ut tidligere i år. Men mot Federer var han sjanseløs og tapte i tre strake sett.

Allerede i første sett viste Federer at han ikke hadde noen intensjoner om å tape kampen. Med 6-3-seier la han lista høyt. Men i annet sett tok Safin sats, og russeren klarte nesten å overgå Federers list.

Men den sveitsiske verdenseneren holdt roen og vant settet i tiebreak. I tredje sett var det aldri noen tvil om hvem som ville gå til finalen. Federer vant enkelt 6-4.

- Det er helt fantastisk å være i min sjette finale her. Å spille mot Safin er alltid en glede. Han er en veldig god spiller. Dette var en stor seier, sa Federer.

Sveitseren jakter sin sjette strake Wimbledon-tittel. Klarer han det er han historisk. Ingen har vært like suverene i moderne tid. William Renshaw klarte det på slutten av 1800-tallet, men da var sporten en helt annen.

Men til tross for Federers dominans på de engelske gressmattene var mange kritiske til ham før årets turnering. Flere mente Rafael Nadal eller Novak Djokovic ville vinne. Men Federer slo kraftig tilbake fredag, både med spillet og med kommentarene etterpå.

- Folk kan si hva de vil, det er en fri verden. Men jeg var veldig overrasket over hvor intenst det ble. Det var nok fordi Rafael slo meg så kraftig i French Open. Men man kan ikke avskrive meg. Dette er min del av sesongen, med Wimbledon og US Open, sa Federer.

STOLT ØYEBLIKK: Roger Federer (t.h.) synes det var en fornøyelse å kjempe mot Marat Safin på vei til sin sjette strake Wimbledon-finale. Foto: EPA/Scanpix
STOLT ØYEBLIKK: Roger Federer (t.h.) synes det var en fornøyelse å kjempe mot Marat Safin på vei til sin sjette strake Wimbledon-finale. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Søndagens finalemotstander blir etter all sannsynlighet Rafael Nadal, som det har blitt de siste to årene. Nadal spiller semifinale mot tyskeren Rainer Schüttler, som ikke bør være en målestokk for ham.

(NTB)

- Dere kan ikke avskrive meg