Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Turnstjerna Simone Biles:

- Dere kjenner meg som glad. Men her er sannheten

Røper at hun ble seksuelt misbrukt av lege. - Fullstendig uakseptabelt og grusomt, sier turneren.

STÅR FRAM: Simone Biles har ti VM-gull, fire OL-gull og én vond historie. Foto: NTB Scanpix
STÅR FRAM: Simone Biles har ti VM-gull, fire OL-gull og én vond historie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hun har ti gull fra VM og fire gull fra OL. I en alder av bare 20 år har den amerikanske turneren Simone Biles oppnådd det meste.

Men det siste døgnet har hun lagt ut en Twitter-melding som har slått ned som en bombe i USA. Hun skriver at hun ble seksuelt utnyttet av landslagets lege, Larry Nassar (54).

ANGRER: Lege Larry Nassar må belage seg på et liv bak lås og slå. Her fra retten i Michigan. Foto: NTB Scanpix
ANGRER: Lege Larry Nassar må belage seg på et liv bak lås og slå. Her fra retten i Michigan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De fleste av dere kjenner meg som en glad, fnisende og energisk jente. Men i det siste ... Jeg har vært nede. Jo mer jeg prøver å få stemmen ut av hodet, jo høyere skriker den. Jeg er ikke lenger redd for å fortelle min historie, skriver stjerna.

- Jeg er også en av de mange ofrene som ble seksuelt misbrukt av Larry Nassar.

Den tidligere laglegen er anklaget for å ha misbrukt over 140 kvinner. I desember ble han dømt til 60 års fengsel i en annen sak som omfattet oppbevaring av barnepornografi.

Legen risikerer nå ytterligere 40 til 125 års fengsel. Han har så langt erklært seg skyldig i å ha forgrepet seg på sju jenter, skriver The Guardian.

- Ikke min feil

Tidligere har stjerner som McKayla Maroney og Aly Raisman anklaget Nasser for overgrep. Nå er turen kommet til Simone Biles.

- Det er mange grunner til at jeg ikke har delt historien min tidligere. Men jeg vet at det som skjedde ikke er min feil, skriver hun.

- Det er ikke normalt å motta noen type behandling fra en betrodd lege og referere til det som «spesialbehandling». Denne oppførselen er fullstendig uakseptabel, grusom og fornærmende fra noen du er blitt fortalt at du skal stole på.

Hun fortsetter:

- Det er vanskelig å gjenoppleve disse erfaringene. Tøffere er det med tanke på at jeg jobber mot drømmen min om å delta i Tokyo i 2020 (OL). Jeg må trene i de samme fasilitetene som jeg ble misbrukt i.

Trenger tid

Turneren avslutter Twitter-meldingen med å skrive at hun vil jobbe seg gjennom smerten. Hun ber om respekt for privatlivet, og at hun trenger mer tid i prosessen.

Da legen Larry Nassar stilte i retten i desember, fortalte han via sine advokater at han «angret dypt».

- De sa at han var den beste legen i hele USAs OL-organisasjon. De sa at du hadde flaks som fikk behandling av ham. I virkeligheten var han et monster, sier Aly Raisman til CBS-programmet «60 minutes».

KAN SINE SAKER: USAs Simone Biles har vært en dronning i turn. Foto: NTB Scanpix
KAN SINE SAKER: USAs Simone Biles har vært en dronning i turn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!