Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dere klager bare fordi dere ikke har noen Northug

Ulvang svarer sure svensker.

SVARER SVENSKENE: Leder i langrennskommiteen i FIS, Vegard Ulvang, mener svenskene er alene om å klage på verdenscup- og OL-programmet. Og grunnen er at de ikke har noen Northug, mener han. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
SVARER SVENSKENE: Leder i langrennskommiteen i FIS, Vegard Ulvang, mener svenskene er alene om å klage på verdenscup- og OL-programmet. Og grunnen er at de ikke har noen Northug, mener han. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet): Svenske langrennsløpere og -ledere er frustrerte over verdenscup-programmet.

- Programmet er verdiløst, sier landslagssjefen Magnus Ingesson til Expressen.

Svenskene reagerer på at et par av distansene som skal gås i OL i Vancouver ikke finnes på verdenscup-programmet før lekene starter. De er heller ikke så begeistret for de moderne konkurranseformene som stadig blir mer utbredt i langrennssporten.

- Alle påfunn med fellesstarter, skibytter under løpene og annet bare kompliserer konkurransene for seerne. Det samme er det med alle bonuspoeng i verdenscupløpene.

- Bare Sverige klager
Ingesson sier Sverige har klaget både på verdenscup- og OL-programmet uten å få gehør.

Vegard Ulvang er leder av langrennskomiteens i Det internasjonale skiforbundet (FIS), og bryr seg ikke videre om kritikken fra söta bror.

- Det er bare Sverige som klager. Alle andre synes det er bra med for eksempel fellesstarter. Den svenske kritikken kommer nok bare av at dere ikke har noen Petter Northug. Dere har Södergren. Derfor vil dere ikke ha fellesstarter, sier Ulvang til Expressen.

Svaret hjelper ikke akkurat på det svenske humøret.

- HAR BARE SÖDERGREN: Anders Södergren er ikke i Northug-klasse på fellesstarter.  Foto: David W. Cerny, Reuters/Scanpix
- HAR BARE SÖDERGREN: Anders Södergren er ikke i Northug-klasse på fellesstarter. Foto: David W. Cerny, Reuters/Scanpix Vis mer

- Jeg synes FIS-ledensen har begynt å miste kontakten med virkeligheten. Og sannheten er at det er flere land enn oss som er kritiske til OL-programmet, sier Magnus Ingesson.

- Petter styrer verden
Ulvang medgir at det kan være i overkant mange fellesstarter i OL. Derfor opplyser han svenskene om at han selv har gått inn for enkeltstart under femmila i Holmenkollen til våren, uten å ha fått gjennomslag for det.

- Nei, det norske skiforbundet nektet. De mente at da kunne ikke Petter Northug vinne, at da hadde antakelig Anders Södergren vunnet i stedet.

Expressen mener det høres ut som Petter Northug styrer skiverdenen. Og det bekrefter Ulvang, forhåpentligvis med et glimt i øyet.

- Petter styrer verden, slik er det. Og hadde Sverige hatt Petter, hadde dere ikke holdt på å klage så mye.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media