Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dere lesere har talt: Én av tre vil vrake Northug til sprinten

Skikongen fikk nest flest stemmer.

KLAR TIL DYST: Petter Northug ankommer Sotsji. 33 prosent av dere lesere mener han bør vrakes på sprinten.
Foto:  Tobias Röstlund / TT / NTB Scanpix
KLAR TIL DYST: Petter Northug ankommer Sotsji. 33 prosent av dere lesere mener han bør vrakes på sprinten. Foto: Tobias Röstlund / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvem må vike på sprintlaget under OL? Anders Gløersen, Eirik Brandsdal, Finn Hågen Krogh, Petter Northug eller Ola Vigen Hattestad? Langrennsledelsen lover at vi får svar i løpet av dagen i dag.

- Det kommer en pressemelding i dag om det endelige uttaket, sier presseattasje Gro Eide til Dagbladet.

- Jeg kan ikke si når den kommer, men den kommer.

Krogh og Northug I går laget vi en poll for å se hva dere lesere mente om hvem som burde vrakes fra OL-sprinten. Totalt fikk vi inn 18 480 stemmer, og det var Finn Hågen Krogh som fikk flest (40 prosent av stemmene).

Litt mer overraskende er det kanskje at Petter Northug fikk nest flest stemmer (33 prosent). Det skal nevnes at flere kan ha stemt på Petter fordi han er det største navnet.

Eirik Brandsdal (4 prosent) og Ola Vigen Hattestad (3 prosent) bør være sikret en plass på laget mener dere, mens Anders Gløersen (20 prosent) også er i faresonen for å bli vraket.

Sprint-tabbe Det var i slutten av januar at sprinttrener Arild Monsen ga Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh klarsignal til å gå sprinten i OL tirsdag 11. februar. Den siste plassen skulle stå mellom Petter Northug og den ferske norske sprintmesteren Ola Vigen Hattestad.

Petter Northug vant prøve-OL i Sotsji i fjor og har vært selvskreven på det sprintlaget som skal gå i OL. Skikongen mener sprinten er hans største sjanse til individuelt gull, og er krystallklar på at han går OL-sprinten.

- Jeg skal gå sprinten i OL, sa Northug uten et snev av usikkerhet i stemmen, ifølge NTB.

Men så ville plutselig Ola Vigen Hattestad ha et ord med i laget. Han vant sprintrennet i Toblach, og viste at han er i best form av samtlige sprintere i øyeblikket.

Det betyr at en av de forhåndsuttatte kan bli vraket i ettermiddag.

Ola bør få gå NRK-ekspert Torgeir Bjørn er ikke i tvil om hvem som bør få gå sprinten under OL.

- Jeg syns Petter og Ola bør få gå. Petter fordi han har levert slik han har gjort i mesterskap. Han er Norges beste sprinter i mesterskap. Han vant også prøve-OL i Sotsji. Løypa passer bra for ham, og han sier selv det er hans beste mulighet til individuelt gull i mesterskapet, sier Bjørn til Dagbladet.

Han tror Krogh eller Gløersen blir vraket.

Hva tror dere? Diskuter i kommentarfeltet.

Hele Norges coronakart