Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dere må komme ned på jorda dere også

Irritert Rekdal refset pressen etter nytt tap.

GRATTIS: Kjetil Rekdal gratulerer  Martin Andresen med seieren etter gårsdagens kamp mot Vålerenga. Foto: Arnt E. Folvik | Dagbladet
GRATTIS: Kjetil Rekdal gratulerer Martin Andresen med seieren etter gårsdagens kamp mot Vålerenga. Foto: Arnt E. Folvik | Dagbladet Vis mer

Følg Premier League og Tippeligaen i Dagbladets fotballstudio fra kl. 13!

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga - Aalesund 2-0.

Forventningene til Aalesund har vokst etter to gode sesonger under «Rekas» ledelse.

I 2009 ble det cupgull, og i fjor endte de på en imponerende fjerdeplass. I Jugendbyen var det noen små håp om medalje før sesongstart.

Etter to tap og null poeng så langt har håpene mørknet litt, og den tidligere Vålerenga-treneren ble småirritert da han ble spurt om forventningene til klubben.

Ned på jorda Rekdal mener at han må få tid til å bygge et nytt lag etter at Anders Lindegaard, Tor Hogne Aarøy, Alexander Mathisen, Johan Arneng og Trond Fredriksen ble solgt eller la opp i pausen.

- Det var fem meget viktige spillere og det er ikke bare å sette inn fem kjegler der og si at vi skal kjempe om medaljer med en gang. Så enkelt er det ikke. Sten Grytebust spiller sin tredje kamp i tippeligaen, så vær så snill, kom på jorda dere også, sa Rekdal etter gårsdagens tap mot Vålerenga.

- Jeg tror du og mange andre har et utgangspunkt som er mye høyere enn det er i realiteten, sa Rekdal syrlig til en journalist da han spurte om hva Rekdal tenkte om klubbens nye signeringer.

JUNIORER MOT MENN: Kjetil Rekdal mente at Aalesund ble juniorer mot Vålerengas menn. Foto: Scanpix
JUNIORER MOT MENN: Kjetil Rekdal mente at Aalesund ble juniorer mot Vålerengas menn. Foto: Scanpix Vis mer

- Føler du forventingene er for høye?

- Nei, vi skal ha forventinger, men vi må bruke tid på å komme til det nivået. Potensialet er stort, men i dag var det juniorer mot menn, det er det som er poenget mitt.

«Pissa på oss» Gårsdagens forestilling mot Vålerenga var lite å skryte av, og Fredrik Carlsen oppsumerte kanskje kampen best for Aalesunds del da han sa at Vålerenga tidvis «pissa på oss».

Rekdal gjorde to bytter etter pause, men hverken de - eller pausesnakken - gjorde susen for tangotrøyene.

- Jeg sa ikke så mye, men jeg prøvde å fyre opp det som mangla. Det var ikke noe mer, men da må de komme med det. Hvis Carlsen sier at han føler seg pissa på må han ta ansvar og gjøre noe med det, sa Rekdal til Dagbladet.

- Hvorfor tok du han ut i pausen?

- Han hadde en svak dag, og hadde gult kort. Jeg ville ikke at han skulle få et rødt kort.

Pinglete Aalesund lå lavt med laget i store deler av kampen, men det var de personlige feilene som irriterte Rekdal mest etter kampen.

- Vi skulle ligge bakpå og kontre. Vi gjorde det for såvidt det, men ga bort ballen alt for enkelt.

SIKRET SEIEREN: Bojan Zajic satte ballen iskaldt under Sten Grytebust som forventet en lobb. Foto: Arnt E. Folvik | Dagbladet
SIKRET SEIEREN: Bojan Zajic satte ballen iskaldt under Sten Grytebust som forventet en lobb. Foto: Arnt E. Folvik | Dagbladet Vis mer

- Var det feil å gå ut så defensivt?

- Defensivt og defensivt... Det er ikke nødvendigvis defensivt å ligge bakpå, det blir defensivt hvis en ikke prøver i det hele tatt. Vi hadde blitt enige om å prøve mye, men ga bort ballen.

- Nivået vårt var svakt, og vi hadde trøbbel mot Fredrikstad sist også. Vi er pinglete i duellspillet, og gir bort ballen hele tiden. Det skal ikke være så stor forskjell på lagene som det var i dag.

- Nå skal jeg gå hjem, se kampen på nytt og krysse av for hver gang vi gir bort ballen eller taper en duell vi skal vinne, sa Rekdal.

1-0: Fegor Ogude jubler etter sin scoring. Foto: Arnt E. Folvik | Dagbladet
1-0: Fegor Ogude jubler etter sin scoring. Foto: Arnt E. Folvik | Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media