OPPRØRT SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær stormet først inn i presserommet og oppfordret pressen til å se hva Mikael Lustig gjorde med Kristoffer Paulsen Vatshaug. Deretter gikk han inn i bussen for å se situasjonen en gang til - før han igjen gikk tilbake for å få tak i dommeren. Foto: Arnt E. Folvik
OPPRØRT SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær stormet først inn i presserommet og oppfordret pressen til å se hva Mikael Lustig gjorde med Kristoffer Paulsen Vatshaug. Deretter gikk han inn i bussen for å se situasjonen en gang til - før han igjen gikk tilbake for å få tak i dommeren. Foto: Arnt E. FolvikVis mer

«Dere må se hva Lustig gjør med Vatshaug»

Solskjær stormet inn på presserommet. Så gikk inn på bussen for å se reprisen igjen.

Rosenborg - Molde 3-1

LERKENDAL (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær klarte å holde seg behersket da han snakket om Simen Wangbergs åpenbare hands, som ga Rosenborg 1-1 i hatkampen på Lerkendal.
 
Molde-manageren konstaterte at handsen var et klart brudd på fair play, men også at alle kan gjøre en feil.
 
- Alle kan gjøre en feil. Jeg gjorde også én stor feil som spiller, og da fikk jeg forferdelig mye kjeft av sjefen. Jeg regner kanskje med han beklager det, sa Solskjær da han møtte pressen i intervjusonen umiddelbart etter kampen.
 
Like etterpå beklaget da også både Simen Wangberg og RBK-trener Jan Jönsson det som skjedde.

Illsint Solskjær
Men dramatikken var ikke over på Lerkendal. For da Solskjær var kommet ut i spillerbussen, fikk han se en annen situasjon. Rett før klokken 23 kom han stormende inn igjen, med følgende spørsmål:
 
- Hvor er pressen? Er dette presserommet?
 
Da han fikk det bekreftet, fortsatte han:
 
- Dere må se hva Mikael Lustig gjør med Kristoffer Paulsen Vatshaug etter 1-1 målet!
 
På Dagbladets spørsmål om hva som skjedde, svarte Solskjær:
 
- Han blir løpt rett ned av Lustig!
 
Knuffing og knyttneve
Så løp Solskjær tilbake til spillerbussen, så situasjonen én gang til — og deretter stormet han igjen inn i stadionbygningen, nærmere bestemt til garderobene. Sannsynligvis for å snakke med dommer Svein-Erik Edvartsen eller noen i Rosenborg. Men uten å ville si så mye mer til pressen.
 
TV-bildene viser at Lustig løp rett inn i ryggen på Vatshaug etter 1-1 målet, som Simen Wangberg altså satte inn med hånda etter at Mikael Lustig stusset en corner fra Fredrik Winsnes bakover i feltet.
 
Dagbladets bilder viser også at det var knuffing mellom Vatshaug og Lustig før corneren gikk. Og at Vatshaug gikk opp med en knyttet neve i duellen med Lustig.
 
Vatshaug ble for øvrig såpass skadet i en skulder at han måtte ut på båre. Han ble ifølge Ole Gunnar Solskjær også sendt på sykehus for å sjekke skulderen.

HER STARTER BRÅKET: Det var tydelig ampert mellom Paulsen Vatshaug og Lustig før corneren som førte til 1-1.
HER STARTER BRÅKET: Det var tydelig ampert mellom Paulsen Vatshaug og Lustig før corneren som førte til 1-1. Vis mer

- Jeg vet ikke hva som skjer. Jeg føler bare jeg bli rent overende og så ligger jeg der. Jeg ble sendt til legevakta, men der fikk jeg beskjed om at jeg måtte vente i 3-4 timer for å behandling på grunn av at det hadde vært en bilulykke.

- Nå setter jeg meg bare på bussen til Molde uten å vite hvor ille det er, sa Vatshaug til Dagbladet etter kampen.

SLENGER UT KNYTTNEVEN: Lustig stusser corneren bakover i feltet, mens Paulsen Vatshaug slenger ut en knyttet neve mot RBK-backen.
SLENGER UT KNYTTNEVEN: Lustig stusser corneren bakover i feltet, mens Paulsen Vatshaug slenger ut en knyttet neve mot RBK-backen. Vis mer

Rosenborg vant altså kampen 3-1. Etterspillet er trolig ikke over.

UT PÅ BÅRE: Etter 1-1-målet ble Paulsen Vatshaug løpt rett ned av Lustig, og måtte ut på båre.
UT PÅ BÅRE: Etter 1-1-målet ble Paulsen Vatshaug løpt rett ned av Lustig, og måtte ut på båre. Vis mer