Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dere må slutte å se ut som skolejenter

Larvik lå under med ni - berget uavgjort mot Byåsen.

ETT BURSDAGSPOENG: Marit Malm Frafjord ble 24 år i dag, og det så lenge ut til at hun skulle få med seg to poeng fra Larvik. Den drømmen brast minutter før slutt.
ETT BURSDAGSPOENG: Marit Malm Frafjord ble 24 år i dag, og det så lenge ut til at hun skulle få med seg to poeng fra Larvik. Den drømmen brast minutter før slutt. Vis mer

||| LARVIK (Dagbladet): Larvik - Byåsen 28-28.

Den første av to «seriefinaler» mellom de to håndballgigantene i Norge ble et fantastisk drama.

Trønderne ledet på det meste med ni mål, men Larvik kom tilbake og kunne faktisk også vunnet - da Tine Rustad Kristiansen var gjennom halvminuttet før slutt.

- Dette er utrolig kjipt, for vi roter det bort selv. Vi gjør dumme feil og blir straffet på kontringene deres. Men samtidig er vi glade for det poenget vi får, for det betyr at vi fortsatt er med i kampen om gullet, sier Marit Malm Frafjord til Dagbladet.

Ni VM-spillere
Kveldens kamp var spekket med poenger, slik det skal være når Norges to desidert beste håndballag møtes:

• Byåsen har fem strake seriesølv, bak gulljublende Larvik-jenter hver gang.

• Disse to lagene møtes i cupfinalen i romjula. De har barket sammen i fem finaler på rad, noe som har endt med fire LHK-seire og én Byåsen-triumf.

• Larvik har ikke tapt en seriekamp på hjemmebane siden 14. mars 1999 (mot Stabæk) og har ikke gått på et tap for Byåsen (hjemme eller borte) siden 1996.

• Begge lag henger med i Champions League. Larvik har veldig gode avansementsjanser og også Byåsen har skjebnen i egne hender to gruppespillrunder før slutt.

Og som om ikke slik klubbstatistikk var nok.

• Det var ni norske VM-spillere på banen i kveld, bare tre dager etter Møbelringen Cup og under tre døgn før VM-avreisen.

I livbåten
Hjemmelaget åpnet forferdelig og Byåsen gjorde omtrent som de ville i førsteomgangen. Det vanligvis så solide Larvik-forsvaret var helt lekk, og trener Karl Erik Bøhn skjønte fint lite på sidelinja.

- Vi følger ikke med på noe og og blir lurt på alt. Det er ingen som går foran og ofrer seg. Alle vil sitte i livbåten, sa Bøhn til TV 2 i pausen.

Byåsen-jentene herjet over hele linja. Raja Toumi traff på langskuddene, Ida Alstad styrte alt og Kari Aalvik Grimsbø hadde 12 redninger mot Lene Rantalas tre i løpet av de første 30.

SJOKKLEDELSE: Camilla Herrem og Byåsen ledet på det meste med ni mål mot Larvik - som ikke har tapt hjemme siden 1999. Og utrolig nok kom Larvik-jentene tilbake og klarte 28-28 også i kveld.
SJOKKLEDELSE: Camilla Herrem og Byåsen ledet på det meste med ni mål mot Larvik - som ikke har tapt hjemme siden 1999. Og utrolig nok kom Larvik-jentene tilbake og klarte 28-28 også i kveld. Vis mer

- Det vi gjør i førsteomgangen er det beste vi har gjort. Det er gøy å se potensialet i dette laget, sier Byåsen-trener Geir Oustorp til Dagbladet.

Da lagene gikk til pause så et sjokkert rekordpublikum på 3467 at deres håndballhelter lå under hele 10-18.

- Jeg ga beskjed om at vi måtte slutte å se ut som skolejenter. Vi så ned i gulvet. Vi ble rett og slett brukt som kjegler og det var ikke én som viste lyst og vilje, sier Bøhn til Dagbladet.

Sterk opphenting
Larvik skjerpet seg kraftig etter hvilen, og viste da hva som egentlig bor i laget. De lå på det meste ni mål bak, men ga aldri opp.

Byåsen har hatt en tendens til å bli felt av nerver i kampene mot Larvik, og da hjemmelaget tok mål for mål på dem mot slutten av kampen - virket rødtrøyene preget.

- Jeg har ikke sett maken til rare valg. Det kladdet for oss, og så merket Larvik at vi var passive. Da ble det enda mer aggressive, sier Oustorp.

Med fem minutter igjen var ledelsen skrumpet inn til to fattige mål. Drøyt to minutter før slutt løp Tine Rustad Kristiansen inn en uavgjortball til 28-28. Da kokte det på parketten og tribunen.

Hun kom alene mot Grimsbø på samme stilling halvminuttet før slutt, men misbrukte sjansen.

Reddet foredraget
Byåsen klarte ikke avslutte i det neste angrepet og dermed endte det uavgjort.

- Vi er nok for urutinerte, men det mest skuffende er at vi ikke klarer å løpe hjem. Nå skal vi spille to omganger som den første mot Larvik i returkampen. Vi skal klare dette, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Trønderne er fortsatt ett poeng bak Larvik, og spenningen lever i beste velgående i eliteserien.

- Det er kanskje bra for håndballen, men jeg er ikke glad i spenning. Jeg er i hvert fall glad for at hjemmestatistikken vår ikke røyk, for jeg har et foredrag som handler om denne, sier Bøhn.

image: - Dere må slutte å se ut som skolejenter
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media