- Dere må stå bak laget! Er dere klare for det?

Ståle holdt peptalk for FCK-fansen.

HENVENDTE SEG TIL FANSEN: Ståle Solbakken ledet FCK til klubbens første seier på 13 seriekamper i går. Etterpå holdt han en peptalk for supporterne som hadde tatt turen til Viborg. Foto: Bax Lindhardt / NTB Scanpix
HENVENDTE SEG TIL FANSEN: Ståle Solbakken ledet FCK til klubbens første seier på 13 seriekamper i går. Etterpå holdt han en peptalk for supporterne som hadde tatt turen til Viborg. Foto: Bax Lindhardt / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ståle Solbakken ledet FC København til lagets første seier i serien på 13 forsøk i går.

Men etter 4-1-seieren borte mot Viborg oppsøkte nordmannen de tilreisende FCK-supporterne på tribunen for å advare dem mot at det blir en tøff sesong, og at de mer enn noengang må jobbe sammen med laget.

For å være sikker på at budskapet skulle nå fram, valgte Solbakken å ta peptalken på engelsk.

- Det er viktigere enn noen gang - fordi dette kommer til å bli en veldig vanskelig sesong - at dere står bak laget. Selv når de ligger under. Dere er så tøffe, men resten av sesongen må vi stå sammen, for det blir veldig vanskelige perioder, advarte Solbakken.

FCK-TV filmet seansen, der Solbakken avsluttet med en utfordring til supporterne:

- Er dere klare for det?

Svaret kom i form av et jubelbrøl og vill applaus.

Solbakken sier til Dagbladet at det var stadionvaktene som kom og ba ham snakke til FCK-fansen som ikke ville forlate tribunen.

- De spurte om jeg kunne komme bort og klappe til dem. De var i godt humør, vi hadde vunnet første kamp på lange tider, sier Solbakken.

FCK har tatt seks poeng på sju serierunder. Det er allerede elleve poeng opp til serieleder Midtjylland.