- Dere savner kanskje Mourinho?

Det gjør ikke Benitez.

(Dagbladet.no): Som i de tre foregående sesongene er det igjen klart for Chelsea mot Liverpool i Champions League. For tredje gang på fire år møtes de i semifinalen.

De hyppige møtene har skapt en rivalisering mellom de røde og blå som ikke har noen historisk forankring før Chelseas forrige manager Jose Mourinho startet å terge på seg Liverpool-fansen.

Liverpool-sjef Rafa Benitez har hele tida tatt litt lettere på ordkrigen, men denne gangen er det han som starter. Ved å gi æren for Chelsea-laget til Roman Abramovitsj.

- Som jeg har sagt før, nøkkelen til Chelsea var Abramovitsj. Jeg synes de bygget et fantastisk lag, sier Benitez ifølge The Times.

Forskjell for media 

Når det gjelder hvem som sitter på benken og leder det fantastiske Chelsea-laget, antyder Benitez at det er hipp som happ.

- Det er ingen forskjell mellom dette Chelsea og forrige sesongs Chelsea, bortsett fra på pressekonferansene, sier han.

For rent verbalt har ikke den nye Chelsea-sjefen Avram Grant fulgt i fotsporene til sin portugisiske forgjenger. Mens Mourinho gjerne «snakket i overskrifter» og ble elsket av pressen, satte Grant nylig en ny standard i ordknapphet.

SAVNER IKKE JOSE: Flere gode ordkriger og fotballfeider til tross, Rafa Benitez har ikke hatt tid til å savne tidligere Jose Mourinho. - Jeg har nok å drive med i Liverpool, sier han. Foto: Dylan Martinez, Reuters/Scanpix
SAVNER IKKE JOSE: Flere gode ordkriger og fotballfeider til tross, Rafa Benitez har ikke hatt tid til å savne tidligere Jose Mourinho. - Jeg har nok å drive med i Liverpool, sier han. Foto: Dylan Martinez, Reuters/Scanpix Vis mer

Så da Benitez møtte media i går, forsto han savnet etter «The Scecial One», selv om han ikke føler det på kroppen selv.

- Dere savner kanskje Jose, ja, men ikke jeg. Det kan være de har mindre lagmoral enn under Mourinho, det vet dere kanskje bedre enn meg. Jeg har nok å drive med i Liverpool nå, svarte Benitez.

- Må være forsiktige

Liverpool-sjefen har uansett respekt for det Chelsea har vist denne sesongen, selv om lagets egne supportere er skeptiske til Avram Grant.

- De var i finalen i ligacupen. De er i semifinalen i Champions Leauge. De er med i kampen om ligatittelen. Så de har gode nok spillere til å vinne. Vi må være veldig forsiktige, sier Benitez.

Dette er de seks Champions League-møtene mellom Liverpool og Chelsea de siste tre sesongene:

2004-05, semifinale, første kamp:


Chelsea - Liverpool 0-0

- Dere savner kanskje Mourinho?

Stemningen var allerede betent etter ligacupfinalen i februar, der John Arne Riise ga Liverpool en tidlig ledelse. Men Steven Gerrard scoret sjølmål 11 minutter før full tid. Jose Mourinho feiret ved å hysje på Liverpool-fansen, og ble sendt i garderoben. Dersatt han mens Chelsea vant 3-2 etter ekstraomganger.

I den første semifinalekampen i Champions League stanget Chelsea mot Liverpool-muren hjemme på Stamford Bridge, og kampen endte målløst.

- Jeg tror vi går til finalen, konkluderte Mourinho foran bortekampen.

2004-05, semifinale, andre kamp:


Liverpool - Chelsea 1-0

Luis Garcia scoret det avgjørende målet allerede etter fire minutter. Skjønt det diskuteres fortsatt om ballen noen gang var inne: Scoret han, eller gjorde han det ikke?

- Vi tapte med en 25-prosentscoring, den var ikke 100 prosent inne, hevdet Jose Mourinho.

2005-06, gruppespillet:


To ganger 0-0

Liverpool som tittelforsvarer kom med i Champions League på nåde etter at de ikke kvalifiserte seg via ligaplassering (femteplass).

I gruppespillet møtte de igjen Chelsea. På Anfield ble det rabalder da ballen traff armen til William Gallas uten at Liverpool fikk straffe.

- Det var definitivt straffe. Hver gang vi spiller mot dem skulle vi hatt straffe, men vi får det aldri, sa Jamie Carragher.

På Stamford Bridge var det Michael Essiens stempling av Dietmar Hamann som skapte overskriftene i et nytt målløst oppgjør.

2006-07, semifinale, første kamp:


Chelsea - Liverpool 1-0

Rivaliseringen var sterkere enn noensinne. Mourinho ertet på seg Liverpool-supporterne før kampen ved å hevde at Liverpool ikke lenger var et storlag, minnet om at Chelsea hadde tatt 55-60 poeng mer enn Liverpool siden 2004 og gjettet at han hadde fått sparken dersom han - som Benitez - ikke hadde vunnet ligaen i løpet av tre år.

Spillerne fulgte opp sin kjepphøye sjef, og dominerte fullstendig i hjemmekampen. Liverpool var heldige som slapp unna med bare ettmålstap.

2006-07, semifinale, andre kamp:

Liverpool - Chelsea 1-0, 4-1 på straffer

Foran returmøtet tillot også Rafa Benitez seg å sparke litt i retning av rivalens manager, selv om det var kamuflert som skryt til Liverpool-fansen

- Supporterne våre - de er The Special Ones, sa spanjolen.

Og båret fram av de spesielle på The Kop sikret Liverpool seg straffespark som de vant knusende solid.

Dermed synes Steven Gerrard det var på tide å slå tilbake mot Mourinho også:

- Slik er José. Han har vært bra for engelsk fotball, men han får oss til å le noen ganger. Han hadde litt lite respekt for oss da han omtalte oss som en liten klubb. To finaler på tre år er ikke så galt for en liten klubb, sa Gerrard.

Nå kan det bli tre finaler på fire år. Men igjen må Liverpool passere Chelsea i semifinalen. Det blir ikke nødvendigvis enklere uten drahjelpen fra Jose Mourinhos sjarmerende arroganse.

PS: Lagenes midtbanekrigere Steven Gerrard og Frank Lampard er trolig begge klare for kampen i morgen. Gerrard sto over helgas Liverpool-kamp mot Fulham på grunn av en nakkeskade, mens Lampard har fått fri av Chelsea den siste tida på grunn av at moren har vært alvorlig syk.

VAR DEN INNE? Luis Garcias avgjørende scoring i semifinalen for tre år siden er fortsatt gjenstand for debatt.
IKKE SÅ SPESIELL: Benitez mener Mourinhos Chelsea ikke skiller seg nevneverdig fra arvtaker Avram Grants utgave av de blå fra London.
MANNEN BAK SUKSESSEN: Det er Roman Abramovitsj som er hemmeligheten bak Chelseas suksess - ikke managerene, mener Benitez.