- BRA MESTERSKAP: Landslagstrener for herrene, Egil Gjelland, mener Norge leverte et bra VM i skiskyting, selv om det bare ble én gullmedalje i Kontiolahti.
- BRA MESTERSKAP: Landslagstrener for herrene, Egil Gjelland, mener Norge leverte et bra VM i skiskyting, selv om det bare ble én gullmedalje i Kontiolahti.Vis mer

- Dere skal bare ha gull, gull, gull, gull

Egil Gjelland synes nordmenn er for kravstore.

KONTIOLAHTI (Dagbladet):Tarjei Bøs bronsemedalje på den avsluttende VM-fellesstarten var Norges sjuende medalje i VM i skiskyting i Kontiolahti.

Det var flest av alle nasjoner.

Norge endte deri mot på tredjeplass på medaljeoversikten, ettersom den vekter gull foran de to andre valørene. Norge pakker bagene etter VM med bare én gullmedalje oppi, mens Frankrike og Tyskland topper lista, med tre VM-gull hver.

De fikk «bare» henholdsvis seks og fem medaljer totalt.

Norge vant også poengoversikten, med 42 poeng mot Frankrikes 41.

8 gull sist Så kommer tusenkronersspørsmålet:

Hvor bra var mesterskapet for Norges del?

Sammenligner med forrige VM, i Nove Mesto for to år siden, så blekner årets fangst. Spesielt om vi sammenligner gulluttellingen.

I Tsjekkia leverte Norge et makeløst mesterskap, med 8 gull, to sølv og 1 bronse (totalt 11 medaljer) på 11 løp.

Nærmeste nasjoner var Frankrike, Ukraina og Hviterussland, med ett gull hver.

Den gang tok Emil Hegle Svendsen og Tora Berger fire gull hver.

- Beinhard jobbing Landslagstrener for herrene, Egil Gjelland, blir lettere provosert over spørsmål om hvor bra et mesterskap med ett gull — vunnet av VM-debutanten Johannes Thingnes Bø — er for Norges de.

- Dere journalister skal jo bare skrive om gull, gull, gull og hausse opp Norge. Vi er litt kravstore på at det bare skal bli gull. Vi må se litt i og rundt sporten, for det er ikke bare å reise på skirenn å ta gullmedalje. Det er en beinhard jobb som skal gjøres, og konkurransene utvikler seg aldri slik man håper og tror, sier Gjelland til Dagbladet.

- Synes du dere får for mye kritikk?

- Nei, det må vi tåle. Men vi må sette ting litt i perspektiv, se at det er tøft uti her.

Medalje i alle løp Han minner om at gutta tross alt tok medalje i alle løpene.

- Sett under ett må vi være fornøyd med at vi tar medalje på alle konkurransene vi stiller opp i.

- Er det urettferdig å sammenligne med VM i Nove Mesto for to år siden, da Norge tok åtte gull på 11 øvelser?

- Det er vel ingen andre nasjoner som har klart det, så det blir ikke riktig å sammenligne med det. Norge er den nasjonen som har tatt flest medaljer her i Kontiolahti.

- Målsettingen på stafetten var litt høyere enn sølvmedalje, men summa summarum må vi være fornøyd, sier han.

- Hopper ikke i taket Emil Hegle Svendsen gikk fra fire gull i forrige mesterskap, til to sølvmedaljer her.

- Fire gull i forrige VM, og to sølv nå. Det sier seg selv at man ikke hopper i taket av det. Det har ikke vært mitt beste mesterskap, men det er et speilbilde av forberedelsene. Grunnlaget er litt for dårlig, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

- Bra mesterskap Med sine tre individuelle bronsemedaljer - og bronsen på mixed-stafetten - så står Tarjei Bø for halvparten av Norges VM-medaljer i år.

- Det er gullfangsten som har vært litt for dårlig. Men jeg synes vi har gjort et bra mesterskap, om man ser på oppkjøringa til oss som har gått her. Både Emil, Johannes og jeg er fornøyd. Det er vel bare Ole Einar (Bjørndalen), som dessverre ikke fikk en individuell medalje, som ikke er fornøyd.