Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dere skal jo være enormt takknemlige!

Svenskekongen om den norske nedturen.

GODT HUMØR: Kong Carl Gustav fikk med seg to svenske langrennsmedaljer i dag.Foto:  LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho / NTB Scanpix
GODT HUMØR: Kong Carl Gustav fikk med seg to svenske langrennsmedaljer i dag.Foto: LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Kong Carl Gustav kom til Sotsji i går, og timet ankomsten perfekt til Sveriges største dag i langrennssporet så langt i lekene.

To medaljer, sølvet til Johan Olsson og bronsen til Daniel Richardsson, brakte smilet fram på Kungen etter løpet.

- Jeg har vært med på dette i så mange år, at av og til må vi jo lykkes også, ler Kungen.

- Men det er klart det er veldig moro for guttene, de har forberedt seg i lang tid til dette, og det har vært mange spekulasjoner fram og tilbake, så det er veldig moro at det går bra, fortsetter han.

På spørsmål om hva han mener om den norske nedturen, nekter han å være med på at rennet i dag skal legge noen demper på den norske OL-stemningen. 

- Nei, men dere skal jo være enormt takknemlige, dere har jo vært «hur starka som helst». Om det går dårlig én dag får dere tåle! Nei, men det har jo gått fantastisk for dere tidligere i uka, så det er utrolig. Bare å gratulere, sier han.

Og om du trodde Kungen delte nordmenns bekymring for vår egen skikonge, Petter Northugs formsvikt, så gjør han ikke det. 

- Nei, men det er sånn som hender. Det er tøft, man blir sliten i kroppen, man holder ikke «hur lenge som helst.» Det er synd at det blir sånn i blant.Jeg håper for hans egen skyld at han kommer tilbake, men det blir tøft, avslutter Carl Gustav, før han gir seg til å prate om bekymringen rundt den hjemsendte ishockeykapteinen Henrik Zetterbergs skade.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!