I GANG: Pep Guardiola på City Football Academy i Manchester i dag. Foto: NTB Scanpix
I GANG: Pep Guardiola på City Football Academy i Manchester i dag. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Dere skremmer meg, det er derfor jeg holder litt avstand

Guardiola møtte pressen for første gang som City-sjef.

Pep Guardiola holdt fredag sin første pressekonferanse som Manchester City-trener. Spanjolen vil gjøre fansen stolt kommende sesong i Premier League.

Over 5000 supportere møtte opp da spanjolen offisielt ble presentert som Manchester City-trener på søndag. Fem dager etter showet var Guardiola på plass foran den engelske pressen for første gang.

– Jeg er alltid nervøs. Dere skremmer meg, det er derfor jeg holder litt avstand. Vi vil gjøre vårt beste, men jeg vet at dere ikke vil hjelpe oss når vi gjør det dårlig, sa 45-åringen.

– Jeg er her for å vise meg fram. Det hadde vært komfortabelt å bli der jeg var, men jeg følte dette var det riktige steget for meg å ta nå. Jeg tror at hver eneste Premier League-trener må overbevise. City ga meg sjansen og det er jeg takknemlig for. Jeg skal kjempe fram til siste dag, la han til.

Skryter av Toure

Guardiola kom fra jobben i Bayern München, og har kun vært med sin nye klubb i én drøy uke. Han fortalte at alle spillerne vil få sjansen til å vise at de vil være en del av stjernegalleriet de første ukene.

– Alle spillerne her betyr noe akkurat nå, så får vi se hva som skjer i framtiden, sier treneren, som også lovpriser sin tidligere elev Yaya Toure.

– Jeg har kjent ham lenge. Han gjorde det veldig bra i Barcelona og her også, så han har et stort talent. Han får sjansen til vise seg fram sammen med alle de andre.

Og det er ingen tvil om at den tidligere Barcelona-treneren tar med seg de sammen tankene om hvordan fotball skal spilles til den blå delen av Manchester.

Duell mot Mourinho

– Hva jeg vil er enkelt. Jeg vil ha tilbake ballen så fort som mulig. Når vi har ballen skal vi skape sjanser. Så enkelt er det, men jeg må selvfølgelig tilpasse med de spillerne jeg har tilgjengelig, påpeker den spanske treneren.

Når sesongen sparkes i gang igjen i England er det også duket for trenerduell mellom Guardiola og José Mourinho. De to var i Barcelona samtidig, og har også møtt hverandre som Barca og Real Madrid-trenere.

– Jeg tror José sa at det handler ikke meg eller ham. Det er så tøft å vinne kamper her, og det kommer jeg til å oppleve. Vi har spilt mot hverandre flere ganger, men han vil vinne, og jeg vil vinne. Vi kjenner hverandre godt, og nå er vi begge i samme liga igjen. Dueller mot ham og andre trenere hjelper meg til å bli bedre, forklarer Guardiola.

(NTB)