- Dere trenger Carew

Italias landslagssjef Giovanni Trapattoni mener at Norge trenger John Carew i VM-kvaliken. Åge Hareide var i går mest opptatt av at Ole Gunnar Solskjær fortsetter for Norge.

FRANKFURT (Dagbladet): - Du må hilse Per Bredesen fra meg. Jeg ble seriemester sammen med ham i 1957 for Milan, sier Trapattoni (64).

Trenerlegenden spilte for AC Milan fra 1953 til 1971 og var klar på hva som var viktigst da han etter trekningen i går tok en kort prat med Hareide - debutant på den internasjonale fotballarenaen som landslagssjef.

- Men han sa også at han helst ville unngått å møte Norge i kvaliken, sier Hareide.

Verdens beste dommer Pierluigi Collina trakk Norge opp av bollen og plasserte Hareides mannskap i pulje 4. Verdens beste sjåfør Michael Schumacher fulgte opp og trakk Italia i samme pulje. En travel Trapattoni sa dette til Dagbladet like før han stakk fra Festehalle:

- Jeg har jo hørt at Carew ikke spiller for Norge. Men han er den beste spilleren dere har, og det vil være synd for dere om han ikke spiller i VM-kvaliken. Norge trenger Carew.

- Lov å være heldig

Hareide har nok et godt håp om å få Carew tilbake på laget før kvaliken starter 4. september neste år. Pulja med Italia, Slovenia, Skottland, Norge, Hviterussland og Moldova gir mulighet for VM-billett til sluttspillet i Tyskland. Særlig fordi de to beste toerlagene i de åtte puljene går direkte til VM.

- Helt riktig. Ved siden av pulje 6 var pulja vår den letteste. Men det er lov å være heldig i trekninga, sier Hareide og ler godt.

Det gjorde han for øvrig i hele går kveld. I rampelyset - gjennomintervjuet av journalister fra hele Europa - var Hareide i sitt ess. Helt bevisst gikk han inn for å skape positivitet rundt trekninga.

- Dette er kjempemoro. Trekninga var spennende, og utfallet skal vi være fornøyd med, sier Hareide.

Ja fra Solskjær

Dessuten avslører han at han har hatt en samtale med Ole Gunnar Solskjær. Som kom med godt nytt:

- Ole Gunnar fortsetter på landslaget når han blir frisk.

Hareide kunne ikke dy seg for å komme med et stikk til Italia i går.

- Vi har jo hatt et visst tak på dem, sier han - og refererer til 2- 1-seieren i Lecce i 1985, 2- 1-seieren på Ullevaal i 1991 og 1- 1 samme år i Genova - og til slutt 1- 0-seieren i privatkampen i 2000. Der ble Carew matchvinner.

- Og i Lecce spilte jeg sjøl. Jeg spilte godt også, sier Hareide.

- Men nå har de Totti, som spiller sammen med Carew i Roma?

- Jeg får be John ta ham litt ekstra på trening. Legge inn en langtidsskade, sier Hareide og ler så han rister.

Trapattoni ler slett ikke når han snakker om Norge.

- Vi har dyp respekt for det norske laget. Det er godt strukturert. Norge og Skottland er de tøffeste i denne gruppa, sier Trapattoni.

Privatkampen røyk

Fotballpresident Per Ravn Omdal oppsummerer slik:

- Ja, vi har hatt et visst tak på dem i noen kamper, men samtidig skal vi huske på at Italia slo oss ut av OL i 1936, VM i 1938, 1994 og 1998. Bare så det er sagt.

Idet Norge trakk Italia, røyk en av de planlagte privatkampene Fotballforbundet hadde avtalt i februar. Nå håper Hareide i stedet håper å møte Wales i februar, Sveits eller Slovakia i mars og Russland i april.

- Dessuten bør vi ha kamper mot to storlag i juni og august, sier NFFs toppfotballsjef Tore Krogstad.

Men Hareide er vel så opptatt av å oppdatere seg på motstanderne i VM-kvaliken. Bare ti minutter etter trekninga i går ba Hareide toppfotballsjef Tore Krogstad skaffe en detaljert oversikt over alle motstandernes treningskamper.

Første sjanse til å se Italia blir mot Portugal 31. mars. Men Åge Hareide skal se alle Italias kamper i EM-sluttspillet til sommeren. Der møter Italia Danmark, Sverige og Bulgaria i puljespillet. Hareide snakket dessuten med Mark Hughes i går. Han er landslagsssjef for Wales, det eneste laget som slo Italia i EM-kvaliken.

- Hva med Slovenia, Skottland, Hviterussland og Moldova?

- Om de tre første har vi gode kunnskaper fra tidligere møter de siste ti åra. Moldova? De har verdens største vinkjeller. Det har nemlig Omdal fortalt meg, sier Hareide.Skottlands landslagssjef Berti Vogts tror på VM-billett:

- Jeg tror det er mulig å i hvert fall bli nummer to i gruppa. Vi slo Nederland hjemme i EM-kvalen sist, og kanskje kan vi også slå Italia. Ingen dårlig trekning for oss, sier tyskeren.

VILLE HELST SLIPPE: Italias landslagssjef Giovanni Trapattoni (t.h.) og Norges landslagssjef Åge Hareide. Trapattoni betrodde Hareide at han helst skulle ha møtt et annet lag enn Norge fra seedingnivå fire.