Derek - selvfølgelig!

Da alle snakket om brasilianske Edmilson dukket Jan Derek Sørensen opp.

(Dagbladet.no, Stabæk - Lyn 0-1): Lyn gjorde alt galt de første 30 minuttene mot Stabæk, men utrolig nok klarte ikke Stabæk å straffe sin nabo fra Oslo vest.

Både Stian Ohr og unggutten Eirik Markegård misbrukte store muligheter, mens Ali Al-Habsi ikke ble straffet får rot ved to anledninger.

- Stabæk styrer kampen fra start til mål. Men vi får kontringene våre og det var planen, sier Jan Derek Sørensen til Dagbladet.no.

Og typisk nok når et lag får muligheter og spill uten å score - Lyn stjal med seg den største scoringssjansen i første omgang - akkurat etter planen.

Jan Derek Sørensen kom alene med Jon Knudsen i Stabæk-målet, men skuddet fra landslagsvingen gikk utenfor.

- Jeg fikk ballen fra Martin Andresen og prøvde å finne det lengste hjørnet. Jeg burde nok gått lenger med ballen, sier Sørensen.

Edmilson-debut

Men etter pause skjedde det klisjéaktige at Lyn kom ut som et helt annet lag. I stedet for slurv og pasningsfeil i egen sone, kom lynkjappe Mounir inn i kampen og Leonhardsen og Christoffer Dahl fikk mer kontroll over midtbanen.

Og like viktig: brasilianske Edmilson fikk sin debut etter 57 minutter.

Ikke at Edmilson var fryktelig god i dag, men han ga Lyn mer ro over spillet og viste i glimt - spesielt på overtid - at han er en av Tippeligaens mest ballsikre spillere.

- Han er en veldig spennende spiller. Klar tilvekst for Lyn, sier Sørensen om sin nye brasilianske angrepskollega.

Fjerde på rad

Brasilianer eller ikke brasilianer, det var Jan Derek Sørensen som nok en gang sikret Lyn poeng. Etter 74 minutter dro Sokolowski seg fri på kanten av 16-meteren og sendte ballen inn i boksen. Der dukket Derek opp og scoret sikkert fra kort hold.

Det var Dereks femte mål på de siste fire kampene - og han har ikke gått målløs av banen siden Lyn slo Vålerenga på Ullevaal 26. juli.

- Jeg liker heller å si at jeg har åtte mål på de siste seks kampene, ler Sørensen.

Men selv om fotballhøsten har gått over all forventning for Lyn- og landslagsvingen, så er han ikke helt fornøyd med egen innsats.

- Spillemessig har det bare vært ok. Men scoringene har trillet inn over all forventning.

- To poeng

Stabæk forsøkte seg på en sluttspurt, men ble for lette mot et etterhvert storspillene Lyn-forsvar. Selv om Steven Lustü var nære ved å forære Stabæk en sjanse tre minutter på overtid. Men dansken fikk tildelt et småbillig frispark og Stabæk fikk spolert en soleklar sjanse.

Dermed ligger Lyn bare tre poeng bak 3. plassen - med mindre Lillestrøm vinner borte mot Vålerenga. Stabæk ligger svært utsatt til på kvalikplass med et Fredrikstad-lag i storform halsende bak. Høsten er satt i norsk fotball, og for de blå vil det handle om å overleve.

- Det er viktig at vi får to poeng så fort som mulig. Da unngår vi nedrykk og kvalik. Jo fortsere vi får dem jo lettere blir det å få flere, forklarer Sørensen.

Og hvis Derek holder på scoringsformen kommer nok de poengene i neste kamp mot Bodø/Glimt på Ullevaal.

BARE NESTEN: Stian Ohr hadde mulighetene, men det ble null i både mål og poeng for Stabæk i dag.
RÅSTERK: Steven Lustü gjorde en solid kamp for Lyn.