Derek åpner for landslaget

MÜNCHEN (Dagbladet): Jan Derek Sørensens (29) nei til landslaget er ikke endelig. - Jeg uttrykte min holdning til landslaget slik jeg følte det var riktig på det tidspunktet jeg forlot Rosenborg, sier Sørensen til Dagbladet.

Dermed åpner han igjen for en dialog med landslagsjef Nils Johan Semb.

- En annen sak er om han trenger meg som flankespiller lenger. Vi får se om jeg eventuelt er god nok, sier Sørensen, som hittil har seks kamper i landslagstrøya.

Men foreløpig konsentrerer han seg om å spille seg til en fast plass på laget til Borussia Dortmund.

- Jeg er forberedt på at det kan bli litt inn og ut, så mange stjerner som klubben rår over, sier han.

Pipekonsert

Sørensen sier til Dagbladet at han ikke er bekymret for hva publikum vil finne på under kveldens skjebnekamp mellom hans nye klubb Borussia Dortmund og Erik Myklands og Vidar Riseths «Die Löven» på Münchens mektige Olympiastadion.

1860-fans skal true med å møte nordmannen med pipekonsert som en reaksjon på hans vakling mellom 1860 München og Dortmund i fjor høst.

- Jeg tenker ikke et øyeblikk på om 1860-fans skulle møte meg med pipekonsert. Det er ingen grunn til det. Dette er en kamp som alle andre. Om jeg får spille, da...

For Sørensen er bråket rundt hans overgang snø fra i fjor. Mellom 1860 München og Dortmund er striden bilagt. Dortmund betalte München-klubben en erstatning på drøye seks millioner kroner.

Om Rosenborg vinner fram med sitt krav overfor det internasjonale fotballforbundet FIFA, er en sak som Sørensen ikke vil plages med.

Ligagull

- Jeg har sagt det som er å si i denne saken, sier Sørensen, som gir dansken Søren Lerby ansvaret for at han skrev under med Dortmund før han hadde lov til det.

Nå satser han alt på å spille seg inn på Dortmund-laget, som sammen med Bayern München, FC Schalke 04 og Bayer Leverkusen er favoritt til ligagullet.

- Jeg trives kjempegodt. Selv om det ennå ikke snakkes høyt om ligagull, er det tydelig at Dortmund er en klubb med høye ambisjoner.

- Hva er forskjellen fra Rosenborg?

- Den mest slående er at vi har over 60000 på tribunene når vi spiller hjemme på Westfalenstadion, sier Jan Derek Sørensen.

  • Kampen 1860 München- Borrusia Dortmund kan du se på Viasat Plus klokka 20.15.
PÅ VEI TILBAKE: Jan Derek Sørensen avviser ikke lenger spill på landslaget. - Men vi får se om jeg eventuelt er god nok, sier Sørensen.