Derek løste saken

DORTMUND (Dagbladet): - Jeg tar frispark - det er jeg som bestemmer, sier Jan Derek Sørensen til Dagbladet, Og resultatet av besluttsomheten ser du her. For da Derek fikk den gode følelsen skjøt han ballen rett i mål. Til 2-0 og dette bildet han aldri vil glemme.

- Jeg så muligheten med en gang, fortsetter Rosenborgs tomålscorer. - Og når jeg får den gode følelsen så er det ingen diskusjon om hvem som skal frispark. Og det var vel fra 20 meter - eller kanskje bare 19 eller 18 - men det gikk i hvert fall rett i mål.

Dermed var den saken løst.

At det var Jan derek Sørensens største øyeblikk på fotballbanen er like selvfølgelig.

- Mitt største mål, sier Derek. - Og det kom fordi jeg har øvd på det. Og derfor er jeg veldig fornøyd. Det var en fantastisk opplevelse.

Større enn Milano

Da Rosenborg slo Milan 2-1 på San Siro så Jan Derek Sørensen på TV. I går kveld sto han midt i begivenhetene. Og etterpå sa han som alle de andre RBK-gutta:

- Denne seieren her er større enn den i Milano.

Og:

- Dette er den største prestasjonen i norsk klubbfotball gjennom tidene.

Og grunnen til det er i følge Derek at Rosenborg var smarte. Veldig smarte. Og på toppen av det hadde de flaks. Som da Derek fikk gjøre 1-0 fra klar offsideposisjon.

- Jeg så på linjemannen før jeg jublet fordi jeg ville være sikker på at han godkjente målet, sier Derek. - Det ble jo helt stille på stadion. Men jeg satte den i mål så det er greit nok det. Med den scoringa fikk i den roen vi trengte.

Beskjeden

Nils Arne Eggen følte seg sikker da Derek hadde økt til 2-0. Sjøl holder dobbeltscoreren Fredrik Winsnes som mannen som punkterte kampen.

- Jeg var ikke sikker før Fredrik hadde slått inn den tredje. Men etter det var det jo enveiskjøring.

Fotball-Europa snakket i går kveld om Rosenborg som mulige kandidater til på vinne Champions League. Det er Jan Derek Sørensen for beskjedenn til å være med på.

- De påstanden er for drøy, sier han. - Sjøl om denne prestasjonen er fantastisk og åpner for nye muligheter.

Fordi:

- Vi har smarte forsvarspillere, sier Derek. - Og så beviste vi hvor viktig det er å tørre og stå høyt sjøl på bortebane. Og derfor vant vi dene kampen så klart. De klarte jo aldri å finne ut av oss.

- Er du overrasket?

- Borussia gjorde ingen god kamp. Det gjorde det lettere for oss. Men når vi slår et av Europas beste lag på deres bane taler prestasjonen for seg sjøl.

- Jeg kan ikke si noe mer enn at det er fantastisk, sier Jan Derek Sørensen.

PRAKTFULLT: Jan Derek Sørensen</B> gjorde kvelden praktfull for seg sjøl, lagkameratene og alle med snev av Rosenborg-sympati.