Derek må bli i RBK

TRONDHEIM: - Både Erik Solér og Dortmund har sagt at jeg blir spilleklar i Tyskland 1. januar, sier Jan Derek Sørensen bestemt. Etter at Dagbladet nå nøster opp den famøse overgangssaken, er konklusjonen snarere at året 2001 blir atskillig eldre før RBK-vingen blir klargjort for Bundesliga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fordi:

- Så lenge vi har en sak, blir ikke Jan Derek Sørensens spillerlisens frigitt, sier RBK-direktør Rune Bratseth til Dagbladet. - Og i Rosenborg hersker det ingen tvil om at vi har akkurat det. Så derfor vil vi ha svar på våre antakelser før vi går til neste skritt. Den jobben er Norges Fotballforbund i full gang med.

Ifølge FIFAs regelverk hadde ikke Jan Derek Sørensen anledning til å snakke med andre klubber uten Rosenborgs vitende og samtykke før 1. juli i år. Rosenborgs antakelser i sakens anledning er imidlertid følgende:

  • 6. mai i år skrev Jan Derek Sørensen under en bindende intensjonsavtale med Borussia Dortmund. Danske Søren Lerby var der som representant for Sørensen.
  • 27. mai - nå med Erik Solér i agentdressen - skrives ny kontrakt med 1860 München.
  • 7. juli - slik at man også har noe skriftlig etter den gyldige tidsfristen på seks måneder - undertegnes ytterligere en kontrakt med 1860 München.

- Det er viktig for meg å presisere at vi har en sak dersom disse antakelsene er riktige, sier Rune Bratseth.

Akkurat som om han tviler på det.

- Nei, det kan du godt si - alt tyder på at det vi tror er korrekt. Det innrømmes jo også fra Jan Dereks side.

Venter på tysk svar

Dokumentasjonen på ulovlighetene finnes i det tyske fotballforbundet. På Ullevaal Stadion sitter Thor Grønnerød i NFF og venter på svar.

- Vi sendte en forespørsel for ei uke siden, men har ennå ikke fått noe svar. Jeg vil purre på det i nærmeste framtid, sier Grønnerød til Dagbladet.

Da jeg i går ettermiddag presenterte Grønnerøds uttalelser for Jan Derek Sørensen svarte han følgende:

- NFF har fått svar - det vet jeg fordi jeg snakket med Erik Solér i går (tirsdag).

- Men NFF sier jo i dag at de ikke vet noe mer og at de vil purre på det tyske forbundet?

- Jeg har snakket med Solér - mer vil jeg ikke si om saken, svarer Derek.

Men svar eller ikke svar, forbund eller agent, sant eller usant - saken vil ta lang tid uansett. Den skal tross alt gjennom den ballbyråkratiske kverna med alle sine ankemuligheter. Og på toppen av det kommer jul og nyttår. En periode av året hvor de bestemmende organer ikke akkurat vanker på kontoret.

24 dager igjen

Saksgangen er som følger:

  • NFF får omsider svar fra det tyske forbundet og sender papirene til Lerkendal.
  • Med dokumentasjonen på bordet vil RBK-ledelsen sette seg ned med klubbens advokat og lage et prosess-skriv. Dette sendes tilbake til NFF.
  • NFF sender Rosenborgs klage videre til FIFA.
  • Saken behandles i det internasjonale fotballforbundets komité for spillertvistsaker.
  • Svaret returnes til NFF og Rosenborg.
  • Liker man ikke avgjørelsen, kan det ankes.
  • Liker ikke Dortmund avgjørelsen, kan de anke.

Og: Det er bare 24 dager til 1. januar.

- Jeg pleier ikke å tippe, og gjør det heller ikke nå, men at dette vil ta lang tid, er jeg ikke det minste i tvil om, sier Thor Grønnerød Dagbladet.

<B>IKKE HELT KLAR:</B> Jan Derek Sørensen spiller sin siste kamp for RBK mot Alaves i kveld. Det kan bli lenge til han spiller kamp for Borussia Dortmund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer