- Derek valgte pengene

Og Lyn-fansen tror ikke Sørensen får spille i VIF.

(Dagbladet.no): Bitre Lyn-fans kunne for et par timer siden lese at Jan Derek Sørensen forlater klubben til fordel for byrival Vålerenga.

Skjønt fordel, supporterklubben Bastionens pressetalsmann, mener noe annet.

- Derek hadde kanskje ett eller to gode år igjen, om han i det hele tatt hadde det. At han nå drar, gjør at klubben frigjør en stor mengde penger, som vi kan bruke på å lønne nye spillere, sier Magnus Wattne til Dagbladet.no.

- Ingen humørspreder

Og det er penger Wattne tror er årsaken til at Derek drar fra bronsemedaljøren til gullvinneren i årets sesong i Tippeligaen.

- Han hadde over en million i årslønn i Lyn og hadde tilbud om å fortsette med de samme betingelsene. Jeg tror det har stått på lønna, og om Vålerenga har betalt mer, så værsågod. Jan Derek er en god spiller, men ingen humørspreder eller motivator utover det.

- En Aftenposten-journalist sa en gang at dersom du ville ha Jan Derek til å smile på et bilde, måtte du snu det opp ned. Da vi slo Rosenborg på Lerkendal i høst, våkna vi til overskrifter om at vi ikke fortjente gull fordi vi ikke hadde spilt en eneste god kamp i år. Hvis du bare skal være negativ, er det bedre å holde kjeft. Jeg håper han fortsetter å si det han mener i Vålerenga, sier Wattne.

- Full pipekonsert

På Bastionens debattforum, blir Sørensen skjelt ut og kalt både hore og judas. Wattne tror ikke 33-åringen vil få trampeklapp når Lyn og Vålerenga møtes neste sesong.

- At han går til Vålerenga, er ganske drøyt, han burde vite bedre enn som så. Det blir nok full pipekonsert når vi møtes neste sesong, skjønt jeg er usikker på om han får spille. Det vil være bittert om han blomstrer skikkelig i Vålerenga, men jeg tviler sterkt på det.

LAGKAMERATER: Jan Derek Sørensen forlater Lyn og blir lagkamerat med Tom Henning Hovi i Vålerenga.