Derfor aksjonerer FBI mot FIFA: Korrupsjon skal ha skjedd i USA

Lydbåndbevis satte FBI på sporet.

HEMMELIG INFORMANT.  Chuck Blazer var en tidligere amerikansk fotballtopp som skal ha blitt presset til å være en informant for FBI. Sepp Blatter (bak) skal angivelig være involvert i samtaler som ble tatt opp med skult mikrofon. Foto: AFP.
HEMMELIG INFORMANT. Chuck Blazer var en tidligere amerikansk fotballtopp som skal ha blitt presset til å være en informant for FBI. Sepp Blatter (bak) skal angivelig være involvert i samtaler som ble tatt opp med skult mikrofon. Foto: AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): FBI aksjonerer mot FIFA fordi det involverer amerikanske interesser i flere ledd.

Nyhetsbyrået CNN har gransket bakteppet etter at FIFA foretok de høyst omdiskuterte og kontroversielle avgjørelsene om å tildele VM i fotball til Russland i 2018 og til Quatar i 2022.

Korrupsjonsanklagene gikk høyt før de to tildelingene også. Men dette løftet spekulasjonene og beskyldningene om korrupsjon opp åp et nytt nivå.

Michael Garcia, tidligere statsadvokat i New York ble satt til å granske de to tildelningene av VM. Han skulle granske om Russland og Quatar hadde kuttet noen svinger på ferden til å bli tildelt VM, skriver CNN.

Garcia gjorde en grundig jobb og brukte 19 måneder på arbeidet og forfattet et dokument på 350 sider som han overleverte FIFA.

Egen frifinnelse Rapporten ble krympet til en 42 siders frifinnelse, konstaterer CNN. Som skriver videre at Garcia slo tilbake. Han kommenterte det FIFA hadde gjort med hans rapport og mente at den ble vridd på og at den framsto med et direkte feil innhold.

CNN skriver at FBI har etterforsket FIFA i tre år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer