Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor åpner Carlsen for å spille neste VM i Norge

Verdensmesteren hylles.

CHENNAI/OSLO (Dagbladet): Magnus Carlsen feirer VM-tittelen sammen med resten av team Carlsen i kveld. I ettermiddag ble Vishy Anand beseiret og inderen som har forsvart tittelen siden 2007 ble slått sjakk matt.

På spørsmål fra Dagbladet om hva han tenker om å forsvare VM-tittelen, svarer Carlsen slik:

- Jeg har skjønt mens jeg har vært her i India at det har sin sjarm å spille på én av spillernes hjemmebane, sier Carlsen til Dagbladet.

Dermed åpner Carlsen for at han kanskje vil forsøke å få neste sjakk-VM til Norge. Kandidatturneringen i russiske Khanty-Mansijsk i mars avgjør hvem som får æren av å møte nordmannen i VM-kampen neste år. Åtte kandidater til turneringen er allerede klare.

Enorm interesse Carlsen ble kastet i bassenget etter VM-seieren og innrømmet at han har fått med seg den store interessen i Norge.

- Det er gøy at så mange har fulgt med. Jeg har fått med meg litt av omtalen, sier Carlsen.

Men også i India har det vært enorm pågang. VM-kampen ble avholdt i Anands hjemby, Chennai. Rett etter pressekonferansen i ettermiddag ble Carlsen nærmest overfalt av alle reporterne i salen.

Ifølge nettstedet Chessdom har over hundre millioner indere fulgt den tv-sendte kampen daglig gjennom de ti partiene. Det anslås også at rundt 100 millioner ellers i verden har sett Carlsen og Anand flytte brikker.

Den norske VM-vinneren fikk også spørsmål om hvordan det er å bli sammenlignet med superstjerner som Usain Bolt.

- Jeg liker ikke å sammenligne meg selv med andre. Det får andre ta seg av, sier Carlsen.

Sjakklegenden Garry Kasparov hyllet Carlsen etter VM-triumfen.

- Gratulerer til Magnus etter seieren. Han fortsetter å smadre selv de største forventningene med sin dyktighet og kontroll. Tre ganger hurra, skrev han på Twitter.

Nervøs start Carlsen vant VM med sifrene 6,5-3,5 sammenlagt.

- Jeg var nervøs i første og tredje parti, og følte meg ikke helt klar for en så stor anledning. Etterhvert forsto jeg at jeg ikke måtte gjøre ting så annerledes enn vanlig, og det endret alt, sa 22-åringen på pressekonferansen.

- Jeg følte at også Anand var sårbar i parti tre og fire, men etter det roet jeg meg ned. Da jeg følte meg mer hjemme, kunne jeg spille den sjakken jeg ville, sier Carlsen.

Den norske verdensmesteren tok seg også tid til å hylle motstander Anand.

- Han har vært verdensmester lenge og er en av tidenes største. Jeg syns det er stort å spille mot ham og jeg er selvfølgelig glad for å slå ham, sier han.

- Hva føler du nå?

- Det føles bra. Det har vært tøft, både her og i London (i kandidatturneringen, journ.anm), men jeg er blitt godt mottatt her i India. Jeg har følt meg komfortabel. Da jeg følte mer hjemme, fikk kampen jeg dit jeg ville så jeg kunne bruke min styrke, sa han.