SERIEGULLET GLAPP PÅ MÅLSTREKEN:  Wayne Rooney og Manchester United var langt nede da nyheten kom om at Manchester City hadde snudd 1-2 til 3-2 på overtid mot QPR. Dermed gikk ligagullet til den lyseblå delen av Manchester - til stor begeistring for Sunderland-supporterne som nettopp hadde sett laget sitt tape mot United. Foto: (AP Photo/Scott Heppell)
SERIEGULLET GLAPP PÅ MÅLSTREKEN: Wayne Rooney og Manchester United var langt nede da nyheten kom om at Manchester City hadde snudd 1-2 til 3-2 på overtid mot QPR. Dermed gikk ligagullet til den lyseblå delen av Manchester - til stor begeistring for Sunderland-supporterne som nettopp hadde sett laget sitt tape mot United. Foto: (AP Photo/Scott Heppell)Vis mer

Derfor bærer Rooney og Ferguson nag til Sunderland

- Er det ett lag jeg vil slå i år, er det dem.

(Dagbladet): Da Robin van Persie banket inn vinnermålet mot Manchester City sist søndag, var Wayne Rooney en av dem som feiret heftigst.

27-åringen løp bort til City-fansen og skled ned på knærne foran dem for å gni det inn, før han sluttet seg til lagkameratenes jubel foran egne supportere.

Følelsen av å slå byrivalen, som snøt dem for seriegullet tre minutter på overtid sist sesong, smakte naturligvis godt. Ikke minst siden United gjorde det på overtid etter først å ha mistet en 0-2-ledelse.

Men det er likevel en annen klubb Rooney aller helst vil klå denne sesongen. Overraskende nok er det et lag United i utgangspunktet ikke har noe spesielt forhold til - nemlig morgendagens motstander Sunderland.

Danset Poznan
En rekke Manchester United-spillere har havnet i Sunderland de siste par årene, som John O'Shea, Wes Brown, Kieran Richardson og Phil Bardsley, og sist sesong gjorde de United en stor tjeneste ved å ta fire poeng i de to møtene med Manchester City.

GLEMMER IKKE: - Vi vil ikke glemme det, det lover jeg dere, sa sir Alex Ferguson til spillerne sine etter siste serierunde mot Sunderland sist sesong. Foto:  REUTERS/Nigel Roddis
GLEMMER IKKE: - Vi vil ikke glemme det, det lover jeg dere, sa sir Alex Ferguson til spillerne sine etter siste serierunde mot Sunderland sist sesong. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Det veier likevel ikke opp for det som skjedde på sesongens siste dag - der United møtte Sunderland borte, og City møtte QPR hjemme.

Manchester United gjorde sin del av jobben og vant 1-0, mens City lå under 1-2 mot QPR idet vi gikk inn i overtiden. Alle med interesse for engelsk fotball husker hva som deretter skjedde:

Mens United-spillerne og resten av Stadium of Light ventet på sluttsignalet fra Etihad og bekreftelsen på at seriegullet igjen havnet på Old Trafford, scoret City to ganger i de villeste overtidsminuttene i Premier League-historien.

Da nyhetene nådde Sunderland reagerte United og bortesupporterne naturlig nok med fortvilelse. Hjemmefansen, derimot, begynte å danse den velkjente «Poznan»-dansen som ble City-supporternes varemerke sist sesong. Skadefryden over å se slagne spillere og supportere hos United var stor (se video av minuttene etter kampslutt her).

KOM UNDER HUDEN PÅ ROONEY: Sunderland-fansens provokasjoner gikk innpå Wayne Rooney, som har varslet hevn når klubben kommer til Old Trafford i morgen. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
KOM UNDER HUDEN PÅ ROONEY: Sunderland-fansens provokasjoner gikk innpå Wayne Rooney, som har varslet hevn når klubben kommer til Old Trafford i morgen. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

I selvbiografien Rooney lanserte i høst røper han at Sunderland-fansens hånende oppførsel satte dype spor hos ham selv og lagkameratene.

- Da dommeren blåste av kampen vår, visste vi ikke hva stillingen var i kampen til City. Men så hørte vi Sunderland-fansen juble. Det var trist å se, for de burde heller støttet sitt eget lag. Sunderland hadde ikke en veldig god sesong, så det var bare trist å holde på sånn. Det var noe jeg eller mange av spillerne våre ikke kommer til å glemme, skrev Rooney.

Og fortsatte:

- Når terminlista kommer ser jeg alltid etter tre oppgjør: Mot City, Liverpool og Everton. Denne gangen sjekket jeg når vi skulle møte Sunderland. Hvis det er ett lag jeg ønsker å slå denne sesongen, er det Sunderland.

Rev autografene i stykker
Det er ofte noe halvhjertet og uinspirert over Uniteds forestillinger mot lag på den nedre halvdelen, men på Old Trafford i morgen kan det altså bli annerledes.

KOPIERTE CITY-FANSEN: Sånn så det gjerne ut de gangene City scoret sist sesong. Feiringen ble kopiert av Sunderland-fansen mot Manchester United, etter at City hadde tatt ligagullet på overtid. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
KOPIERTE CITY-FANSEN: Sånn så det gjerne ut de gangene City scoret sist sesong. Feiringen ble kopiert av Sunderland-fansen mot Manchester United, etter at City hadde tatt ligagullet på overtid. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer

Sir Alex Ferguson er heller ikke interessert i å la Sunderland slippe billig unna.

Dagen etter at City-kaptein Vincent Kompany hadde løftet Premier League-trofeet, holdt United sin årlige gallamiddag, med taler og utdelinger av diverse priser.

Allerede der varslet Ferguson hevn
- og at de ikke kom til å glemme scenene på Stadium of Light.

- Jeg er en dinosaur, men jeg er en vinner, sa Ferguson til jubel fra salen.

- Vi tapte ligaen til Leeds United i 1991/92-sesongen, og da de unge spillerne våre viste seg ute den dagen kom det noen Liverpool-supportere og ba om autografen deres - Giggs, Scholes, Neville og Beckham. Og de (supporterne) rev autografene i stykker. Jeg sa til Giggs: Husk denne dagen. Akkurat det samme sa jeg til spillerne i går: De Sunderland-supporterte støttet City. Husk den dagen. Vi vil ikke glemme det, det lover jeg dere.