Derfor beholder Astana sin WorldTour-lisens

UCI offentliggjør beslutning om det kasakhstanske laget.

FÅR GODKJENT: UCI har funnet at Astana etterlever strenger krav og får beholde WorldTour-lisenen inn i sesongen 2016.  Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
FÅR GODKJENT: UCI har funnet at Astana etterlever strenger krav og får beholde WorldTour-lisenen inn i sesongen 2016. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): UCIs lisenskommisjon har kunngjort sin kjennelse i saken om Astanas godkjente WorldTour-lisens for sesongen 2016. Mandag fikk det kasakhstanske laget grønt lys etter at det har vært gjenstand for en omfattende revisjon utført av idrettsvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Lausanne (ISSUL). 

Revisjonen ble iverksatt i kjølvannet av en rekke dopingsaker like etter Vincenzo Nibalis Tour de France seier i 2014. Ikke før i slutten av april besluttet lisenskommisjonen at Astana skulle få beholde sin status innenfor syklingens høyeste divisjon. Betingelsen var streng overvåking fra ISSUL, som over sommeren har rapportert tilbake til UCI ved to anledninger.

- Kommisjonen beslutter: Arbeidet med tilbaketrekningen av WorldTour-lisensen gitt til Astana har mistet formål og er avsluttet, skriver UCIs lisenskommisjon mandag.

Etter at brødreparet Maxim og Valentin Iglinskij testet positivt for EPO sist høst, fant ISSUL en rekke mangler ved Astana-organisasjonen i løpet av revisjonsprosessen som skjedde i vinter. Blant annet en generell mangel på organisering, tilsyn og sviktende styringskultur. ISSUL-rapporten konkluderte da med at laget var i en utsatt posisjon hva gjaldt doping.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer