Ski-VM 2021: Therese Johaug:

Derfor betyr gullet så mye

Therese Johaug (32) innrømmer at hun har kjent på presset før VM. Gullet beskriver hun som en stor lettelse.

LETTET: Therese Johaug sier hun kan senke skuldrene og se framover mot nye gode muligheter senere i VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LETTET: Therese Johaug sier hun kan senke skuldrene og se framover mot nye gode muligheter senere i VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alt om VM

OBERSTDORF (Dagbladet): Hun har sett ut som en kald fisk utad, men presset på Therese Johaug har vært enormt den siste tida.

Hun vet selv at alle forventer gull av henne. Ikke noe annet er bra nok. Det fikk hun smake på etter at hun ble nummer to og tre i Falun siste verdenscuphelga før VM. For alle andre hadde det vært en god verdenscuphelg – men Johaug begynte å få spørsmålene om noe var galt.

Etter en andre- og en tredjeplass …

Lettet

Både hun og lagvenninnene avfeide det som en bagatell, men i VM har Johaug innrømmet at presset har preget henne. Derfor smakte det ekstremt godt.

– Det er utrolig godt å kunne innfri til forventningene første dag og nå målet. Det har vært et spesielt år, og VM har vært noe jeg har tenkt og fokusert på hver dag. Jeg har ikke gått mye konkurranser mot verdenseliten i år. At jeg da greier gullet på første dag betyr mye, sier Johaug til Dagbladet og rister litt løs på skuldrene. Bak munnbindet ser det ut som hun smiler.

– Hva betyr det her for hodet og kropp med tenke på resten av mesterskapet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer