Sjakk-VM

Derfor betyr VM-kampen «alt» for Carlsen

I løpet av de neste tre ukene risikerer Magnus Carlsen (25) å bli strippet for det kjæreste han eier i verden.

MYE STÅR PÅ SPILL: Magnus Carlsens VM-tittel er i potten under møtet med Sergej Karjakin i New York. Ekspertene forventer en tøff kamp for nordmannen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
MYE STÅR PÅ SPILL: Magnus Carlsens VM-tittel er i potten under møtet med Sergej Karjakin i New York. Ekspertene forventer en tøff kamp for nordmannen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): To år har gått siden Magnus Carlsen forsvarte VM-tittelen mot indiske Vishy Anand. Returoppgjøret i Sotsji ble langt tøffere for nordmannen enn mange eksperter hadde trodd på forhånd. Etter 11 intense partier klarte likevel Carlsen å temme «Tigeren fra Chennai» for annen gang.

Det var en stor prestasjon av en unik idrettsutøver. Carlsen hadde all mulig grunn til å feire, til å slappe av og til å kose seg. Men bare timer etter triumfen offentliggjorde sjakkgeniet en ny målsetning som for første gang røpet hans langsiktige ambisjon:

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer