Sjakk-VM

Derfor betyr VM-kampen «alt» for Carlsen

I løpet av de neste tre ukene risikerer Magnus Carlsen (25) å bli strippet for det kjæreste han eier i verden.

MYE STÅR PÅ SPILL: Magnus Carlsens VM-tittel er i potten under møtet med Sergej Karjakin i New York. Ekspertene forventer en tøff kamp for nordmannen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
MYE STÅR PÅ SPILL: Magnus Carlsens VM-tittel er i potten under møtet med Sergej Karjakin i New York. Ekspertene forventer en tøff kamp for nordmannen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): To år har gått siden Magnus Carlsen forsvarte VM-tittelen mot indiske Vishy Anand. Returoppgjøret i Sotsji ble langt tøffere for nordmannen enn mange eksperter hadde trodd på forhånd. Etter 11 intense partier klarte likevel Carlsen å temme «Tigeren fra Chennai» for annen gang.

Det var en stor prestasjon av en unik idrettsutøver. Carlsen hadde all mulig grunn til å feire, til å slappe av og til å kose seg. Men bare timer etter triumfen offentliggjorde sjakkgeniet en ny målsetning som for første gang røpet hans langsiktige ambisjon:

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer