Derfor ble bildene fjernet

Bildene av Martin Ødegaard og Helene Spilling har skapt store overskrifter. Plutselig ble de fjernet.

BILDER FJERNET: Det var Arsenal som ønsket at bildene skulle fjernes. Faksimile: Dagbladet
BILDER FJERNET: Det var Arsenal som ønsket at bildene skulle fjernes. Faksimile: Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard (24) og «Skal vi danse»-profil Helene Spilling (26) ble avbildet sammen på London Football Awards mandag.

Bildene ble tatt av Shutterstock og lagt ut i NTBs bildebase natt til tirsdag. Dagbladet og flere andre medier omtalte bildene.

Onsdag var bildene av Ødegaard sammen med Spilling imidlertid fjernet fra NTBs base. Det bekreftet visuell redaktør i NTB, Christina Dorthellinger til Dagbladet.

- Vi fikk en slettemelding fra Shutterstock i går kveld. Det får man ofte, da er det alltid i 99,999 prosent knyttet til rettigheter, og det er det i dette tilfellet. Så lenge vi ikke har rettighetene til bildene må vi enten legge de skjult eller slette, sier Dorthellinger til Dagbladet.

Dagbladet kan nå avslører hvorfor bildene ble fjernet.

- Bildet ble fjernet etter forespørsel fra klubben, skriver Paul Nanson, sjef for arrangementet London Football Awards, i en mail til Dagbladet onsdag kveld.

- Beklager, det er fortsatt bilder av Martin alene som kan brukes, hvis det er greit, skriver Nanson videre.

Det var altså Arsenal, klubben til Martin Ødegaard, som ba om at bildene ble fjernet.

- Det har jeg ikke hørt om. Hver sånn sak er litt unik. Jeg kan ikke si noe mer enn det. Det er ikke så vanlig, sier Dorthellinger, som presiserer at hun uttaler seg med forbehold om at informasjonen stemmer.

Ødegaard ble kåret til årets spiller i London på prisgallaen. Etterpå poserte han for fotografene med pokalen, på flere av disse bildene var Spilling med. De norske kjendisene holdt rundt hverandre foran fotografene.

Dagbladet har spurt Ødegaards agent Bjørn Tore Kvarme om han eller Ødegaard ønsker å kommentere bildene. Han har ikke svart på henvendelsen.

Spilling har heller ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer