Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor ble Erlend Bjøntegaard vraket til stafetten

Landslaget legger vekt på tidligere stafetter.

FÅR IKKE GÅ: Erlend Bjøntegaard går ikke stafetten, der Lars Helge Birkeland vurderes som bedre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FÅR IKKE GÅ: Erlend Bjøntegaard går ikke stafetten, der Lars Helge Birkeland vurderes som bedre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Laget til skiskytterstafettene i OL er tatt ut og det største spørsmålet var hvem som skulle få den fjerde plassen hos herrene sammen med Bø-brødrene og Emil Hegle Svendsen.

I natt koreansk tid ble det bekreftet at Lars Helge Birkeland får tillit, og at Erlend Bjøntegaard vrakes.

- Vi tok ut det laget vi føler oss mest trygge på, sier skiskyttertrener Egil Kristiansen til Dagbladet.

Basert på tidligere stafetter

Erlend Bjøntegaard har gått tre distanser i OL: Sprint, jaktstart og fellesstart. Og Kongsberg-mannen har var faktisk nær både gull og medalje flere ganger, men sviktet litt på siste skyting.

OL 2018: Ingen produserer så mange OL-hoppvinnere som denne byen og denne skolen. Video: Nicolai Delebekk Vis mer
OL 2018: I OL-studio skal vi blant annet snakke om den suverene opphentingen i skiskytingsstafetten, og den historiske hockeykampen. Youtube-stjerne Dennis Vareide er dagens gjest, og forteller om morsomme historier fra årets OL i Sør-Korea. Med Tom Stalsberg som Dagbladets sportskommentator, og Ingrid Cogorno som programleder. Vid... Vis mer

Resultatene ble 5, 9 og 7.

Lars Helge Birkeland har bare fått tillit på normaldistansen - der Bjøntegaard ble ofret. Der skuffet Birkeland med 60. plass.

Kristiansen forteller at de ikke har lagt mest vekt på resultater i OL.

- Vi har sett på egenskapene til løperne og de stafetter vi har gått tidligere denne sesongen. Det var det som avgjorde uttaket, sier Kristiansen til Dagbladet.

- Uttaket er mer basert på tidligere stafetter enn resultater i OL?

- Ja. Vi har sett mest på tidligere stafetter og hvordan prestasjonen var der, sier Kristiansen.

Vant i januar

Dette er herrestafettene denne sesongen - der trolig seieren i Ruhpolding 12. januar er den som veier tyngst.

Norge har gått tre stafetter i verdenscup denne sesongen:

1. plass i Ruhpolding (Birkeland, Bø, Svendsen, Thingnes Bø)

3. plass i Oberhof (Vetle Sjåstad Christiansen, Henrik L'abee-Lund, Birkeland, Bø)

1. plass i Hochfilzen (Bjørndalen, L'Abee-Lund, Bjøntegaard, Birkeland)

Egil Kristiansen forteller:

- Uttaket handler om at vi stoler mer på Lars Helge når det kommer til skytinga - der han er ekstremt trygg på stående, sier Kristiansen.

REKORDDAGEN: Jan Fredrik Karlsen er svært fornøyd med spenningsnivået i helgens OL-stafetter. Han gjestet dagens OL-studio med Jørgen Gilbrant som Dagbladets OL-entusiast, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer

- Trygghet har mye å si for et stafettuttak?

- Ja. Det er viktig å ha erfaringen, og det er viktig at hele laget er trygge på hverandre. Alle har gått før og er trygge på sine etapper, sier Kristiansen.

Håpet på plass

Erlend Bjøntegaard har hatt et positivt OL der han har vært marginer fra å overraske med individuell medalje.

- Erlend er veldig glad for prestasjonene her. Han tok uttaket veldig fint og skjønte at det lå an til å bli slik, sier Kristiansen

Erlend Bjøntegaard møtte ikke pressen i dag der bare de fire på stafettlaget deltok. Etter fellesstarten søndag sa han følgende:

- Jeg tror jeg har lagt inn en god søknad til stafetten, men er langt fra noen sikker plass. Ut fra hva jeg har prestert, så vil jeg si at jeg får ut mye av potensialet mitt, sa Bjøntegaard til Dagbladet etter fellesstarten.

Han fortsatte:

- Vi har seks mann på laget, som alle kan gjøre en god jobb, sa Bjøntegaard.

Favoritter

Uansett mannskap fra start regnes Norge som en gullkandidat fredag.

- Jeg vil kalle Tyskland og Frankrike favoritter sammen med oss. For Frankrike handler det om å henge med fram til Fourcade går. Drømmescenario er å ha en luke før siste etappe, sier Svendsen til Dagbladet, uten å ville si noe om hvilken etappe han skal gå, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Svendsen og Johannes Thingnes Bø gikk to gode etapper på miksstafetten. Nå spørs det hvem som får ankeretappen fredag. Svendsen var ankermann i går - mens Thingnes Bø gikk sisteetappe i verdenscupseieren for en drøy måned siden.

- He-he. Vi får se. Jeg har faktisk ikke hørt noe mer siden i går, sier Svendsen.

Begge forteller at det viktigste er at laget fungerer som en helhet.

- Jeg er fornøyd om vi tar medalje. Jeg vil være ekstase om det blir gull. Det er umulig å vinne dersom vi gjør store feil, sier Thingnes Bø til Dagbladet.

På kvinnenes stafett torsdag går Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold, Synnøve Solemdal og Marte Olsbu. Rekkefølgen er ikke blitt offentliggjort.​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!