Hva skyldes utøvernes misnøye mot Hetland?

Derfor ble Hetland fjernet som sjef til tross for OL-suksessen: - Beklagelig

Med fire av seks mulige OL-gull var det ingen som hadde mer suksess enn Norges langrennsherrer i Pyeongchang. Likevel får ikke Tor Arne Hetland fortsette som allroundsjef. Årsaken er sammensatt.

FERDIG: Tor Arne Hetland får ikke fortsette som landslagstrener for allroundlaget til tross for OL-suksessen i Pyeongchang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FERDIG: Tor Arne Hetland får ikke fortsette som landslagstrener for allroundlaget til tross for OL-suksessen i Pyeongchang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I tidenes beste vinter-OL av én enkeltnasjon, nemlig Norge i lekene i Pyeongchang, var det ingen som hadde større suksess og gullfangst enn de norske langrennsherrene.

Fire av seks OL-gull og totalt sju norske medaljer var fangsten som Tor Arne Hetlands gutter sikret seg i Pyeongchang. Det er bedre enn hva langrennsgutta presterte - målt i antall gull - i de olympiske lekene i 2014, 2010 og 2006 til sammen.

Likevel får ikke Hetland - som selv ble olympisk mester på sprinten i Salt Lake City i 2002 - fortsette som landslagstrener for allroundlaget. Det bekreftet Vidar Løfshus på mandagens pressekonferanse på Scandic Holmenkollen Park.

Til Dagbladet utdyper langrennssjefen hvorfor det ble slik.

- Det har vært en viss slitasje mellom utøver og trener. Slitasjen ble så stor at vi konkluderte med at Tor Arne ikke kan fortsette i jobben, sier Løfshus til Dagbladet.

- Hvor ille var slitasjen?

- Det gjaldt i hvert fall nok utøvere til at vi kom fram til denne beslutningen. Vi har prøvd å få skuta på rett kjøl igjen, men det klarte vi ikke. Derfor ble det denne løsningen til slutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer