BLE OMRINGET: Dommer Stuart Attwell ble omringet av Sunderland-spillere etter scoringen, men får i dag støtte av dommerpanelet i England. Foto: TIM HALES/AP
BLE OMRINGET: Dommer Stuart Attwell ble omringet av Sunderland-spillere etter scoringen, men får i dag støtte av dommerpanelet i England. Foto: TIM HALES/APVis mer

Derfor ble komi-scoringen godkjent

Dommerpanelet forklarer - Bruce er uenig.

|||(Dagbladet): Liverpools førstemål i 2-2-kampen mot Sunderland i går ettermiddag, var av den komiske sorten.

For det ser unektelig rart ut når 19 spillere står stille på banen - samtidig som Fernando Torres og Dirk Kuyt stormet mot en sjanseløs Simon Mignolet i Sunderland-buret.

Nå har dommerpanelet i England (PGMO) - som setter opp kampledere i både Premier League og fotballigaen - studert videobildene, og de konkluderer ifølge The Guardian med at scoringen er korrekt.

- Dommerfeil Dette skjedde på Anfield, fem minutter inn i kampen:

Michael Turner skulle ta et frispark nesten på midten. Han dyttet ballen et par meter bakover, trolig for å signalisere at han ønsket at keeper Simon Mignolet skulle ta frisparket. Torres mente at frisparket var tatt og at ballen derfor var i spill. Han fikk en hel banehalvdel å boltre seg på, før han dyttet ballen ut til Kuyt - som bredsidet ballen i mål.

Torres snudde seg flere ganger mot dommeren, for å få klarsignal til å spille videre. Dommer Stuart Attwell konfererte med linjemannen etter scoringen, og de godkjente målet.

- Jeg har vært i nok trøbbel, så jeg vil ikke si så mye om det, men dere så det alle sammen - og han (dommeren) gjorde en feil, sier Sunderland-manager Steve Bruce ifølge Press Association.

Støtter dommeren Dommerpanelet er ikke enig. I en pressemelding skriver PGMO at dommer Attwell fulgte regelboka.

- Dommeren skal ved et frispark indikere at spillet kan settes i gang igjen. I de fleste tilfeller gjøres dette bare ved en lite gest til spilleren som skal ta frisparket. Noen ganger, som når en mur skal plasseres, vil den indikasjonen være ved bruk av fløyta, forklarer panelet.

Og i konklusjonen skriver de:

- Ballen er i spill når den sparkes og beveger seg. I denne saken var ballen i spill så fort den var sparket til av en Sunderland-spiller. Ifølge regelverket skal frisparket tas samme sted hvor forseelsen skjedde, noe som var tilfelle denne gangen.

- Rammet igjen Steve Bruce deler ikke denne oppfatningen.

- Frisparket ble tatt 25 meter unna der det ble laget, mener han.

Sunderland-bossen sammenlikner scoringen med et baklengs han opplevde som Sheffield United-manager i 1999, da de møtte Arsenal i FA-cupen.

- De skulle ta et innkast tilbake til keeperen vår (etter at Sheffield United spilte ut ballen på grunn av skade, red.anm.), men så kastet de til Kanu som løp ned på kanten og slo inn til Marc Overmars - som scoret, sier Bruce.

ENKELT: Dirk Kuyt scorer enkelt, etter at han og Fernando Torres kom alene med Sunderland-keeperen. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS
ENKELT: Dirk Kuyt scorer enkelt, etter at han og Fernando Torres kom alene med Sunderland-keeperen. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS Vis mer