Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor ble Tim sittende igjen å se Sverige snyte tyskerne for bronse

TV 2-ekspert reagerer.

GA OPP: Tyske Tim Tscharnke falt rett før målgang på lagsprinten og misset en opplagt medalje. Nå angrer han på at han ikke reiste seg opp og kjempet hardere for å komme i mål. Foto :NTB Scanpix
GA OPP: Tyske Tim Tscharnke falt rett før målgang på lagsprinten og misset en opplagt medalje. Nå angrer han på at han ikke reiste seg opp og kjempet hardere for å komme i mål. Foto :NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyskerne kunne knapt tro sine egne øyne da langrennsløperen Tim Tscharnke (24) falt fra en sikker medalje på lagsprinten i OL.

- Dette er så bittert, sier lagkamerat Hannes Dotzler til Süddeutsche Zeitung

Han så Tscharnke falle i bakken rundt 100 meter før mål.

Tyskeren, finske Sami Jauhojärvi og russiske Nikita Krijukov kom inn på oppløpet i en klar ledelse, men en manøver av Jauhojärvi førte til tysk fall, og at russeren mistet balansen. Dermed kunne Finland sikre et overraskende gull, mens Russland tok sølvet.

- Hvorfor lang tid? Tim Tscharnke ble sittende igjen på bakken og bruke lang tid på å komme seg mot mål.  Tyskland måtte nøye seg med en 7. plass, hele 42 sekunder bak vinneren.

DEPPET: Hannes Dotzler og Tim Tscharnke var langt nede etter fall og 7. plass. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
DEPPET: Hannes Dotzler og Tim Tscharnke var langt nede etter fall og 7. plass. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

Det fikk ekspertene til å undre.

- Hvorfor brukte han så lang tid på å komme seg opp? Han kunne fortsatt kjempet om bronsen, sa TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeseth rett etter løpet.

Slik forklarer ulykkesfuglen Tscharnke uhellet:

- Fa*n. Det var en sikker medalje og vi hadde fortjent å stå på pallen. Det første jeg tenkte etter fallet var: «Nå er det over», sier Tscharnke til Sport.de.

HVOR ER TYSKEREN?: Sami Jauhojärvi går i mål til soleklar seier foran Russland. Tyske Tim Tscharnke ble sittende igjen rundt hundre meter bak. Foto: 
 LEHTIKUVA / Jussi Nukari
HVOR ER TYSKEREN?: Sami Jauhojärvi går i mål til soleklar seier foran Russland. Tyske Tim Tscharnke ble sittende igjen rundt hundre meter bak. Foto: LEHTIKUVA / Jussi Nukari Vis mer

Og etter målgang angret han på at han ikke reagerte raskere mens han så konkurrentene suse forbi.

- Skiene hektet og jeg var sliten. Hadde jeg visst hvor stor ledelsen var, ville jeg gjort mer for å komme på beina og i mål, sier tyskeren.

Bronsen gikk dermed til svenske Emil Jönsson og Teodor Peterson, som var helt ute av medaljekampen på sisterunden.

Rasende trener Tscharnke brukte 42 sekunder på de rundt hundre siste meterne. Og «loffet» nærmest i mål til sin skuffede lagkamerat.

Men dramaet fortsetter etter løpet. Det tyske skiforbundet har publisert et bilde på Twitter som viser sårene til Tscarnke etter fallet. Den tyske protesten er blitt avvist av det internasjonale skiforbundet, men de kan fortsatt anke avgjørelsen.


- Tyskland la inn protest umiddelbart etter løpet, denne ble avvist av juryen. Som i alle andre saker, er det mulig å anke denne avgjørelsen innen 48 timer etter konkurransen. Denne må leveres til FIS sentralt, opplyser talsmann Michal Lamplot til Dagbladet.

- På det nåværende tidspunkt er jeg ikke kjent med noen ny utvikling, sier han til Dagbladet.

Tyskerne er rasende.

- Jeg er sint og skuffet over juryen. Det er urettferdig, sier Tysklands landslagstrener Frank Ullrich.

KOMBI-KLØNER: Johannes Rydzek, Fabian Riessle og Björn Kircheisen under kombinertrennet i går. Foto:  EPA/Daniel Karmann
KOMBI-KLØNER: Johannes Rydzek, Fabian Riessle og Björn Kircheisen under kombinertrennet i går. Foto: EPA/Daniel Karmann Vis mer

- Vi hadde en lignende situasjon i fjor. Da ble vi diskvalifisert og den situasjonen var ikke så klar som den i dag, sier Ullrich.

Også russerne klager.

- Tyskeren falt og jeg mistet fart og konsentrasjon. Det kostet meg gullet. Jeg vil ikke ha sølv eller bronse. Etter målgang ville jeg bare gråte, sier Nikita Krijukov til Expressen.

Flere uhell Uhellet på lagsprinten føyer seg bare inn i rekken av tyske nedturer det siste døgnet.

I går klønet tre tyskere det til i spurten i kombinertrennet. Fabian Riessle, Björn Kircheisen og Johannes Rydzek hektet i hverandre og forårsaket et fall på oppløpet. Det endte til slutt med norsk jubel for Jørgen Graabak og Magnus Moan.

Også for de tyske kvinnene på lagsprinten ble det medaljeløst.

Denise Herrmann klarte ikke hevde seg i spurten, og ble slått av svenske Stina Nilsson. Dermed ble Tyskland nummer fire i kvinnenes lagsprint etter å ha kjempet om medalje gjennom hele konkurransen.

- Jeg trodde jeg hadde kontroll på svensken, men det gikk ikke. Det irriterer meg, sier Herrmann.

Der sikret Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg gullet.

Hele Norges coronakart