Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor ble Wolff Eikrem beordret til en ukes ferie

- Magnus må lære, sier Solskjær.

MAGNUS WOLFF EIKREM: Ble vurdert som utslitt av Solskjær etter landslagssamlinga forrige måned. Nå mener Solskjær at 22-åringen må lære seg å holde på energien  i en krevende tilværelse som fotballproff.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
MAGNUS WOLFF EIKREM: Ble vurdert som utslitt av Solskjær etter landslagssamlinga forrige måned. Nå mener Solskjær at 22-åringen må lære seg å holde på energien i en krevende tilværelse som fotballproff. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Fotballstudio kl. 21.05: Molde - Stuttgart

MOLDE (Dagbladet): Moldes Magnus Wolff Eikrem ser fram til å få bryne seg på Stuttgart. Da Molde møtte F.C. København på bortebane 20. september, var ikke Eikrem med. Han ble beordret ut i en kort ferie av Ole Gunnar Solskjær.

Det skjedde rett etter at han returnerte fra landslagssamlingen hvor han spilte 45 minutter mot Island.

Solskjær mente Eikrem var utslitt og behøvde fri.

Overfor Dagbladet bekrefter nå Eikrem at han ble beordret til å hvile.

- Det stemmer, det var en kombinasjon av at jeg hadde vært mye på reisefot og i tillegg opplevde et dødsfall i nær familie. Derfor ble ting ekstra tungt, sier Eikrem.

Utslitt etter landslagstur
I forkant av landslagssamlingen gikk landslagstrener Drillo ut i media og hevdet at 22 år gamle Magnus Wolff Eikrem var «skrytt opp i skyene av media». Etter landslagssamlingen sto Eikrem over både bortekampen mot F.C. København og Odd i Tippeligaen.

- Ble landslagssamlingen for krevende for deg?

- Det var ikke bare den, jeg hadde spilt mange kamper for Molde og dødsfallet var veldig trist og tungt, sier Eikrem.

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær forteller at han tviler på at Wolff Eikrem hadde blitt beordret ut i ferie om han ikke hadde reist bort med landslaget.

- Hadde han ikke vært med landslaget, hadde han hatt flere dager fri, da er det ikke sikkert vi hadde trengt å gi han fri, sier Solskjær.

Solskjær mener at det i framtida ikke kommer til å være et problem at Wolff Eikrem er med landslaget.

- Nå er Magnus blitt så god at han blir tatt ut på landslaget. Da er det en del av hans utvikling å lære seg å samle opp energi, samtidig som han kanskje kjeder seg på et hotell, sier Solskjær.

Magnus må lære
Han mener det er opp til spilleren selv å håndtere både press og opplevelser som kommer i kjølvannet av en landslagssamling, uten at det går utover prestasjonene på klubblaget. Solskjær gir sin unge midtbanespiller følgende råd:

- Gjennom en lang karriere kommer Magnus til å være borti mange forskjellige landslagstrenere og klubbtrenere. Det er ikke sikkert han og jeg vil følge hverandre resten av livet. Så hvordan forskjellige trenerne reagerer og snakker, det bør ikke påvirke Magnus. Det er ikke de som bestemmer om Magnus selv mener han er god eller dårlig, sier Solskjær.

At Molde-sjefen ikke kvier seg for å beordre noen ut i ferie, og dermed sette dem ut av laget selv foran viktige kamper, mener hovedpersonen Magnus Wolff Eikrem er en god egenskap.

- Det er utrolig bra at han er slik. Han har selv spilt på et høyt nivå og vet hva dette her går ut på, sier Eikrem og garanterer at neste samling med landslaget ikke vil ende opp med en ny ferie.

- Ja, etter neste landslagssamling kan jeg garantere at jeg ikke trenger fri, sier han.