Derfor blir det mer moro

TRONDHEIM (Dagbladet): Tre uker etter borteflausen mot Galatasaray får du her fem grunner til at Rosenborg-moroa i Mesterligaen likevel fortsetter.

Overskuddet

  • Rosenborg har hatt tre uker med trening og fri - og uten avgjørende fotballkamper. Riktig nok har både dårlig vær og fire RBK-spillere på Egypt-tur amputert deler av treningsopplegget, men humøret og overskuddet er tilbake i gjengen. Det er det viktigste. Rosenborg er klare tanker og løpssterke bein. Begge deler krever fysisk og psykisk overskudd.

Skjerpingen

  • Blemmene i andre omgang borte mot Galatasaray handlet først og fremst om manglende skjerping og konsentrasjon - ikke om slitne kropper. Det var ingen fysisk grunn til at Rosenborg skulle rakne så totalt etter den strålende førsteomgangen. Andreomgangen var både flau og utypisk Rosenborg. Pinlig da det sto på, men tre uker seinere den beste grunnen spillerne kan ha til å skjerpe seg.

Lerkendal

  • Ingen banker RBK på Lerkendal. Og definitivt ikke utenlandske lag i slutten av november. Rosenborg slo gruppeleder Galatasaray 3- 0, og var bare en straffemiss unna full poengpott da Juventus - kanskje verdens beste klubblag - ble rundspilt. Årets Mesterliga-sesong har bare forsterket inntrykket av Rosenborg som bortimot uslåelige hjemme. Det vil være oppsiktsvekkende om det svakeste laget i gruppe B. ødelegger statistikken.

Athletic Bilbao

  • Laget sliter i den spanske serien, og er tappet for sjøltillit. De fleste andre trenere enn Drillo mener at selvtillit er en fordel i fotball. Rosenborg hadde dessuten et mesterlig grep på Athletic Bilbao borte i åpningskampen (1- 1). Riktig nok har baskerne spilt bedre borte enn hjemme i Mesterligaen, men i utgangspunktet fordel Rosenborg.

Fundamentet

  • Etter Mesterliga-åpningen borte mot Athletic Bilbao skrev Dagbladet at Rosenborg var bedre enn noen gang . Etter karuselldriften av Juventus på Lerkendal, fastslo vi at Rosenborg er et av verdens beste klubblag . I den neste kampen ble det 3- 0 over Galatasaray. Problemene i etterkant til tross: Et så solid fundament forsvinner naturligvis ikke på noen uker. Verken cupfinalen eller bortetapet mot Galatasaray rokker ved oppfatningen om at Rosenborg er bedre enn noen gang.