Derfor blir Hushovd kaptein i OL

Skal lede Boasson Hagen, Kristoff og Nordhaug tatt ut.

GULLKANDIDAT(ER): Thor Hushovd blir såkalt «road-captain» under OL i London. Edvald Boasson Hagen håper han får kjøre for egne gullmuligheter under OL i London. Foto: Daniel Sannum Lauten / Scanpix
GULLKANDIDAT(ER): Thor Hushovd blir såkalt «road-captain» under OL i London. Edvald Boasson Hagen håper han får kjøre for egne gullmuligheter under OL i London. Foto: Daniel Sannum Lauten / ScanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Thor Hushovd blir sjef på det norske OL-laget i sykling. Edvald Boasson Hagen avskriver likevel ikke
egne gullsjanser

25-åringen fikk det ikke helt til i vårklassikerne denne sesongen, men i Glava Tour på hjemmebane
viste han hvorfor han er regnet som en av verdens beste sykkelryttere, da han tok en etappeseier og den gule sammenlagttrøya.

Team Sky-rytterens navn var derfor selvskrevent da toppidrettssjef Jarle Aambø offentliggjorde hvilke ryttere som blir med til sommerens OL i London i går.

De tre andre er Thor Hushovd, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug.
 
Taktikk-krangel Sykkelsportssjef Steffen Kjærgaard sa til Dagbladet tidligere i år at det igjen kan bli aktuelt å kjøre for to mann i et stort mesterskap, til
tross for at han fikk mye kritikk for den samme taktikken etter VM i København i fjor høst.

Nå røper imidlertid Kjærgaard at Hushovd får rollen som «road-captain» i London, men at det ikke betyr at det nødvendigvis vil sykles for Grimstadoksen.

Det ble bestemt på et møte der også toppidrettssjef Aambø deltok forrige uke.

-  Thor får nå den rollen Kurt Asle Arvesen hadde før han la opp. Det vil dermed bli han som tar beslutningene for det norske laget underveis i OL-rittet. Løypa i London gjør at jeg vil være totalt utilgjengelig fra rytterne ettersom det ikke er lov å bruke radiokommunikasjon, sier Kjærgaard.

Ingen betydning Edvald Boasson Hagen er imidlertid ikke redd for at mer rutinerte Hushovd skal bruke sjefsrollen til sin egen fordel.

- Thor har mest erfaring og vil ta de viktige avgjørelsene. Utnevnelsen utgjør ingen forskjell med tanke på avslutningen, sier han til Dagbladet.

Sportssjef Kjærgaard legger til at det uansett er umulig å legge en endelig OL-slagplan for det norske laget allerede nå.

- Alle de fire norske har et heftig program de neste to månedene, så jeg er glad bare de er hele og har god form i uka før OL, sier han.

VM-kritikk Kjærgaard ble til tider svært sterkt kritisert, av blant andre Johan Kaggestad, for taktikken under VM i fjor. Toppidrettssjef Jarle Aambø har imidlertid ingen planer om å overprøve sykkelsjefen.

- Jeg er blitt invitert til å være med i prosessen, og vi har en god dialog med cykleforbundet på dette. Steffen har en tung stemme, men vi vet at han lytter til sine og at det er altfor tidlig å legge noen OL-taktikk nå, sier han til Dagbladet.

Boasson Hagen var en av de 20 første utøverne som ble tatt ut til OL i går. Rudsbygdingen feiret med å gå ned catwalken som modell
da den norske OL-kolleksjonen ble vist fram. Han var imidlertid ikke nervøs til tross for de uvante omgivelsene.

- Nei, det var ikke så mye som kunne gå gærent. Det er jo bare å gå akkurat som man gjør på gata. Når det er sagt, så tror jeg ikke at
jeg har noen modellkarriere foran meg, sier han til Dagbladet.