Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor bommet han på straffen

- Det var fair play, smiler Gunnarsson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NADDERUD (Dagbladet.no): Stabæk - FFK 5-1.

Veigar Páll Gunnarsson fikk fram det lille av smil som var å spore blant tilreisende Fredrikstad-supportere i en ellers begredelig annenomgang da han la inn en meget sterk søknad om årets svakeste straffespark i Tippeligaen.

Etter å ha stått og ventet et par minutter på klarsignal fra dommer Roy Helge Olsen, blåste Gunnarsson forsøket fra elleve meter himmelhøyt over Tommy Runars tverrligger på nærmest komisk vis.

- Jeg bommer fullstendig på ballen. Det var et eller annet underlig som skjedde, sier Gunnarsson som trekker paralleller til David Beckhams straffespark mot Tyrkia under en EM-kvalifiseringskamp i 2003.

- Fair play

Islendingen måtte forholde seg avventende etter at Raijo Piiroja ble liggende skadet etter en kollisjon med stopperkollega Jan Tore Ophaug i opptakten til Pål André Czwarteks felling av Daniel Nannskog.

Gunnarsson vil imidlertid ikke legge skylden på lang ventetid. I stedet insinuerer han med glimt i øyet at han bommet med vilje.

- Jeg tror nesten vi må si at det var fair-play, siden det ikke var straffe, spøker Gunnarsson overfor Dagbladet.no, før han sier at han ikke hadde oversikten da Nannskog ble hindret av Czwartek.

OI, DA: Islandske Veigar Páll Gunnarsson får trøbbel i tilløpet, noe som resulterer i et elendig treff på ballen. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
OI, DA: Islandske Veigar Páll Gunnarsson får trøbbel i tilløpet, noe som resulterer i et elendig treff på ballen. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

To målgivende

Sikker virket heller ikke dommer Olsen, som var på vei til å la spillet gå hadde det ikke vært for assistentdommerens iherdige vinking på høyresiden, på tross av at han tilsynelatende hadde bedre oversikt over situasjonen enn assistenten.

Straffe eller ikke; avgjørelsen hadde minimal betydning for kamputfallet, og Gunnarsson henger ikke nevneverdig med hodet selv om han ikke slo følge med Johan Andersson, Tom Stenvoll, Daniel Nannskog og Alanzinho på scoringslista.

- Så lenge laget vinner, og jeg bidrar med assists (frispilte Nannskog to ganger journ.anm.), er jeg fornøyd, understreker han.

image: Derfor bommet han på straffen
UFARLIG: Fredrikstad-keeper Tommy Runar kan tidlig konstatere at denne ballen vil gå høyt over tverrliggeren.
IKKE HELT ULIKT: Veigar Páll Gunnarsson dro paralleller til David Beckhams EM-kvalifiseringsmiss mot Tyrkia i 2004.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!