Derfor bør du bli bøssebærer

«Hjelp de små heltene». «Gi mødre en mulighet». «Noe er større enn Vålerenga».

(Dagbladet.no): Til helga kan du gå årets viktigste søndagstur, hvis du registrerer deg som en av 100 000 bøssebærere for årets TV-aksjon, Sammen for barn.

Hvordan du gjør det - og mer om målene for TV-aksjonen - finner du i faktaboksen til høyre.

- Så langt virker det som om folk er veldig villige til å stille opp - interessen for saken er stor. Men når det er sagt: Det kan aldri bli for mange bøssebærere, sier aksjonens innsamlingsansvarlig, Harriet Rudd, til Dagbladet.no.

Kjendiser som ambassadører

En rekke kjendiser har på forskjellige måter engasjert seg for innsamlingen, som i år går til inntekt for verdens 2,3 millioner hiv-smittende barn og også de 15 millioner barna som er foreldreløse på grunn av aids.

Her forteller noen av kjentfolkene hvorfor du i dag bør registrere deg som bøssebærer:

«Det er utrolig lite som skal til for å sikre at et barn får en trygg oppvekst. For de det gjelder, betyr hjelpen så ufattelig mye. Sammen for barn vil bygge kunnskap og trygghet gjennom lek og idrett, som gir tusenvis av barn muligheten til en ny start i livet.»

Liv Grete Skjelbreid Poirée, pensjonert skiskytter

SAMMEN FOR BARN: Ronny Kristoffersen (f.v.), Ole Gunnar Solskjær, Freddy dos Santos, Sissel Kyrkjebø, Kjetil André Aamodt og Liv Grete Skjelbreid Poirée støtter alle årets TV-aksjon. Foto: SCANPIX. Fotomontasje: DAGBLADET.NO
SAMMEN FOR BARN: Ronny Kristoffersen (f.v.), Ole Gunnar Solskjær, Freddy dos Santos, Sissel Kyrkjebø, Kjetil André Aamodt og Liv Grete Skjelbreid Poirée støtter alle årets TV-aksjon. Foto: SCANPIX. Fotomontasje: DAGBLADET.NO Vis mer

«Alle barn fortjener voksne som ser dem, men dette er ingen selvfølge for barn berørt av hiv og aids. Ved å bli med på TV-aksjonen Sammen for barn kan vi bidra til å gi de mest sårbare barna mulighet til et nettverk som tar vare på dem.»

Kjetil André Aamodt, pensjonert alpinist

«Årets TV-aksjon, Sammen for barn, skal hjelpe de små heltene som strever med å mestre livet uten å ha trygge rammer rundt seg. Vi skal lære dem å leve. Bøte det revnede sikkerhetsnettet og gjøre hullene mindre, slik at færre faller ut.»

Sissel Kyrkjebø, sangerinne

«Selv om vi i dag kan unngå at hiv smitter fra mor til barn blir de fleste barn som dør av aids, smittet av moren sin. Hvis mødrene får medisin og informasjon, kan vi gi flere barn en god start på livet. La oss gi mødrene en mulighet til å redde barna sine!»

Ole Gunnar Solskjær, pensjonert fotballspiller

«Noe er større en Vålerenga og Lyn til sammen.»

Freddy dos Santos, Vålerenga-spiller

Derfor bør du bli bøssebærer

«Det føles godt å kunne bidra aktivt, sjøl om det også er bra bare å gi. Samtidig er det en flott anledning til å kunne ta barna med på noe som betyr noe. Jeg har besøkt Ukraina og Jamaica, og det jeg så der, tyder på at pengene blir brukt fornuftig. Særlig fordi det tenkes på hele mennesket og fordi folk blir gitt en mulighet til å hjelpe seg sjøl.»

Ronny Kristoffersen, stuntreporter som har laget sendinger til TV-aksjonen

Derfor bør du bli bøssebærer