I VILLREDE: Luka Modric blir fortsatt nevnt i samme setning som Chelsea, men Tottenham som klubb har ikke noe lyst til å selge. Likevel åpner manager Harry Redknapp i dag for at det kan skje. Foto: SCANPIX/AP/Simon Dawson
I VILLREDE: Luka Modric blir fortsatt nevnt i samme setning som Chelsea, men Tottenham som klubb har ikke noe lyst til å selge. Likevel åpner manager Harry Redknapp i dag for at det kan skje. Foto: SCANPIX/AP/Simon DawsonVis mer

Derfor bør kanskje Redknapp ta Chelseas millioner og løpe

Spurs har flere seire, poeng og mål uten Luka Modric.

• Europa League-playoff i fotballstudio: Hearts - Tottenham kl. 19.45

(Dagbladet): Tottenham-manager Harry Redknapp åpnet i dag for første gang for et salg av Luka Modric til Chelsea.

- Du har følgende valg: Enten selger du ham, får pengene og henter inn fire spillere og du får kanskje et bedre lag, for å være ærlig. Eller så beholder du Luka som er en fantastisk spiller, sa Redknapp til Daily Telegraph.

Tall Opta har funnet fram for ITV, viser imidlertid at 3-400 Abramovitsj-millioner for kroaten kanskje ikke trenger å være så dumt for Spurs, når det kommer til stykket.

Tar flere poeng uten
Ifølge statistikkfantastene har Luka Modric spilt totalt 91 kamper for Tottenham siden han kom til White Hart Lane foran sesongen 2008/2009.

De kampene har gjort ham til supporternes yndling, men noen (utvalgte) sentrale tall viser at Spurs faktisk har gjort det bedre når kroaten ikke har vært med:

• Tottenham har en seiersprosent på 52 uten Modric, mot 43 med stjernen på banen.
• London-klubben har tatt 1,74 poeng per kamp uten Modric, mot 1,57 med kroaten på laget.
• Spurs har scoret 1,74 mål per kamp uten Modric, mot 1,40 med midtbanestjernen

Det er selvfølgelig urettferdig mot Luka Modric å bare se på disse tallene. Modric har funnet en noe dypere rolle etter at Rafael van der Vaart kom til klubben, og selv om sisteinvolveringene har blitt færre, har han spilt en nøkkelrolle i oppbygningen av Tottenhams angrepsspill.

Dette illustreres også av at kroaten har desidert flest pasningsinvolveringer i ligaen for Tottenham de siste tre sesongene: 4565 i tallet.

28 med bedre mål/assist
Likevel, når det er snakk om overgangssummer i den klassen Chelsea frister med, vil det nok være interessant for Harry Redknapp og styreformann Daniel Levy å vurdere kost/nytte.

For å nevne en ting til, Luka Modric står med ni mål og elleve målgivende pasninger på de tre siste sesongene.

Opta forteller at 28 midtbanespillere i ligaen har levert bedre tall, blant andre Frank Lampard (44/26) og Cesc Fabregas (21/22), men også folk som West Bromwich' Chris Brunt (12/11) og Evertons Leon Osman (12/11).

Fristet
Styreformann Daniel Levy sitter som vanlig med siste ord når det gjelder hva som faktisk kommer til å skje med Modric, uansett hvor forståelsesfull Harry Redknapp ønsker å virke overfor spilleren.

Manager Redknapp vil likevel gi inntrykk av at han ønsker å unngå å havne i en ny Berbatov-situasjon, der en ettertraktet nøkkelspiller forlater klubben helt på slutten av overgangsvinduet.

- Vi elsker alle vår klubb og han må spille for Tottenham, men det er ikke lett når noen vil tredoble utbetalingene dine og gi deg sjansen til å spille for et lag som kan vinne Champions League. Han er blitt fristet, sier Redknapp.

- Den gangen endte de opp uten en eneste spiss, så styreformannen gjør ikke det igjen. Vi vil beholde Modric, eller hente to-tre inn. Det kan skje i løpet av to-tre dager, sier Harry.

SJEFEN: Vittige tunger har ment at styreformann Daniel Levy er nødt til å sette seg på Redknapp når det nærmer seg overgangsvinduer.Foto: SCANPIX/AFP/Olly Greenwood
SJEFEN: Vittige tunger har ment at styreformann Daniel Levy er nødt til å sette seg på Redknapp når det nærmer seg overgangsvinduer.Foto: SCANPIX/AFP/Olly Greenwood Vis mer