Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor bør Laurent Blanc bli Uniteds nye manager

PSG-manageren er perfekt match, skriver Paul Wilkes.

 DEN BESTE KANDIDATEN:  Paul Wilkes mener Laurent Blanc er best egnet til å bli Manchester United nye manager. I kveld kan han sende Chelsea ut av Champions League med Paris Saint Germain. Foto: NTB Scanpix.
DEN BESTE KANDIDATEN: Paul Wilkes mener Laurent Blanc er best egnet til å bli Manchester United nye manager. I kveld kan han sende Chelsea ut av Champions League med Paris Saint Germain. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(FourFourTwo): Det er en konstant ryktestorm rundt Louis van Gaals framtid i Manchester. I hele 2016 har spørsmålet bare vært når nederlenderen forsvinner fra Old Trafford. 

Spekulasjonene blir neppe færre etter at United ble ydmyket av Liverpool i Europa League-oppgjøret torsdag kveld. 

Og det er tre navn som har seilet opp som mulige arvtakere: José Mourinho, Ryan Giggs og Mauricio Pochettino.

Tre personer som mildt sagt er vidt forskjellig. Og da er spørsmålet om United-styret er sikre på hva ser etter i sin nye manager.

På radioen nylig lanserte Robbie Savage sin tidligere sjef Mark Hughes som en aktuell kandidat. En lytter på lufta nevnte derimot Laurent Blanc.

- Hva har han noen gang vunnet, svarte Savage.

Franskmannen som leder Frankrikes største klubb får lite anerkjennelse for jobben han gjør med PSG.

Vinnerhodet Den tidligere midtstopperen er nå inne i sin tredje sesong som PSG-manager. Og med 23 poengs avstand ned til nærmeste utfordrer tyder alt på at Blanc sikrer sitt tredje strake ligagull i sjefsstolen.

Kritikerne vil si at den franske ligaen ikke er noen målestokk da PSG er så langt foran konkurrentene. Men mye av æren for det bør tildeles Blanc.

PSG har nådd kvartfinalen i Champions de to siste åra. Onsdag gjorde de det for tredje gang på rad - etter å ha slått Chelsea 2-1 i London.

Benfica, Chelsea, Barcelona og Real Madrid er de eneste lagene som har slått PSG i turneringen under Blanc. Samtidig har de slått Mourinho og Hiddinks Chelsea, og Barcelona.

PSG har ved økonomisk hjelp kunnet hente verdensstjerner til den franske hovedstaden. Men den plutselig rikdommen er de ikke alene om i Fotball-Europa. Manchester City og Manchester United har også hentet spillere fra verdens øverste hylle - likevel kan de ikke måle seg med PSGs resultater.

Penger gir ikke automatisk suksess. Blanc skal ha skryt for måten han har stabilisert klubben på - til tross for så mange store personligheter i garderoben.

Kontroll på de store Nylig hadde Blanc en episode med Serge Aurier, som viser hvor utfordrende det kan være å holde balanse i laget.

Zlatan Ibrahimovic har tidvis fått spesialbehandling. Blanc er ikke den første manageren som bøyer reglene for et supertalent for lagets beste. Sir Alex Ferguson visste at han måtte gjøre det for å holde Eric Cantona fornøyd.

Med så mye kvalitet i laget har Blanc valgt å holde fokus på sitt lags styrker framfor motstanderens, i motsetning til Louis van Gaal.

Forrige måned forlenget han sin kontrakt. Den nye varer ut 2017/18-sesongen. Med andre ord har det blitt dyrere å kjøpe han fri.

Blancs lag liker å styre kampene med mye ballbesittelse. Hans tid i Barcelona som spiller har tydelig satt spor. Han spilte en sesong for Barca. Dagen Johan Cruyff ble sparket - signerte Blanc. Men nederlenderens filosofi er det spor av i Blanc i dag.

Både PSG og hans tidligere klubb Bordeaux har hatt den høyeste ballbesittelsen med Blanc som sjef. Bare Barcelona og Bayern München har hatt ballen mer i Champions League.

Stor i Bordeaux Ikke bare vant han ligaen og cupen i sin andre sesong i Bordeaux, han ledet de også til kvartfinale i Champions League. Det var klubbens første ligagull på ti år. Siden han dro har ikke klubben kapret en topp 4-plass i ligaen.

Laurent Blanc har erfaring fra noen av de største klubbene som finnes. Han er altså egnet for å takle presset som kommer fra media og supporterne.

50-åringen vet hva som kreves på Old Trafford og han hadde glimrende forhold med Sir Alex da han spilte for klubben.

- Laurent likte Ferguson godt og Ferguson likte ham, sa tidligere Frankrike- og United-keeper Fabian Barthez.

Van Gaal fikk United-jobben på bakgrunn av sitt gode arbeid med yngre spillere. Den progresjonen blir ikke borte hvis Blanc tar over.

Til tross for de store stjerner med vanvittige lønninger har Blanc gitt en rekke unge spillere muligheten i PSG. Adrien Rabiot, Kingsley Coman, Hervin Ongenda, Presnel Kimpembe og Jean-Kevin Augustin for å nevne noen. I tillegg har han rekruttert Marquinhos og Lucas Digne.

Den tidligere verdensmesteren har også fått fram det beste i Angel Di Maria, etter et mislykket opphold under van Gaal i England.

- Vi må bruke de individuelle ferdighetene på en måte som gagner laget og ikke omvendt, forklarte Blanc.

Langsiktig Mourinho virker å være United-styrets favoritt på kort sikt. Med Mourinho føler de seg trygge på at store investeringer vil gi resultater.

Pochettino representer en mer attraktiv fotball og han har vist dyktig med yngre spillere.

Giggs representer Uniteds suksessfulle dager og han vil være et populært valg blant fansen.

Blanc representer en kombinasjon av alt som er nevnt. Han er helt klart den beste kandidaten til å ta over for Louis van Gaal.

 AVSLUTTET I UNITED:  Laurent Blanc avsluttet sin spillerkarriere i Manchester United. Foto: NTB Scanpix.
AVSLUTTET I UNITED: Laurent Blanc avsluttet sin spillerkarriere i Manchester United. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media