TOPPDUO: Simen Hegstad Krüger (t.v) og Segej Ustjugov og etter søndagens 15 km fri for menn i Tour de Ski.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TOPPDUO: Simen Hegstad Krüger (t.v) og Segej Ustjugov og etter søndagens 15 km fri for menn i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Simen Hegstad Krüger tilbake mot form

Derfor bør russerne frykte Krüger: - Ville vært nervøs hvis jeg var ham

Sergej Ustjugov var overlegen på dagens femtenkilometer, men ifølge Norges landslagssjef bør russeren frykte mannen som havnet rett bak.

TOBLACH (Dagbladet): Simen Hegstad Krüger og Toblach er en nærmest perfekt match. Forrige sesong tok han sin aller første verdenscupseier i de samme løypene, og i årets siste skirenn var Krüger på pallen for første gang denne verdenscupsesongen.

- Jeg har gode minner herfra, så jeg vet at jeg kan gå fort her og det hjelper på, det. Jeg gikk og koste meg litt på trening i går og visste at denne løypa er jeg god på. Du skal ikke undervurdere det, sier Krüger.

Bare Sergej Ustjugov var sterkere enn nordmannen på dagens 15 kilometer etter en fantastisk avslutning. Til tross for at han ble slått med 13 sekunder var Krüger glad etter rennet.

- Jeg er godt fornøyd, jeg. Det var veldig godt å få til en pallplass her. Det har vært litt som har manglet de første rennene i år. Jeg har lett litt etter godfølelsen og den føler jeg at jeg finner litt i dag, så det var veldig godt å få til det løpet.

Med andreplassen klatret Krüger til fjerdeplass i sammendraget, et drøyt halvt minutt etter ledende Aleksandr Bolsjunov. 25-åringen seiler nå opp som et av Norges håp i sammendraget.

- Ville vært nervøs

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum sier at russerne Bolsjunov og Ustjugov, som delte pallen med Krüger i dag, er nødt til å se seg over skuldra etter nordmannen.

- Det er to gutter på pallen i dag, som hvis Simen er på skuddhold på sisteetappen så tror jeg de blir slitne. Bolsjunov tapte tre minutter til Martin opp siste bakken i fjor og er tre kilo tyngre i år. Ustjugov har vært god i bakken tidligere, men jeg ville vært nervøs hvis jeg var ham, sier den norske landslagstreneren.

- Det er en som kan å gå motbakker. Han merker omtrent ikke motbakken. Men det er mye vann som skal renne ned elva før den tid, legger Nossum til.

Krüger innrømmer også selv at han har et håp om å plukke mange sekunder på konkurrentene opp den såkalte monsterbakken.

- Hvis formen er bra tror jeg at jeg skal være brukbar opp den siste bakken også. Disse store, tunge russerne håper jeg skal få det tungt der, så kanskje vi kan ta knekken på dem.

Gleder seg

For før den tid venter fire tøffe etapper, hvorav den første i sprint passer Krüger dårlig. Likevel har også forrige sesongs olympiske mester tro på en pallplass i sammendraget.

- Jeg tror det, hvis jeg fortsetter slik. Det er jo derfor jeg er her, for å kjempe om en pallplass sammenlagt. Så vet jeg at jeg har noen distanser som jeg må ta meg sammen for å ikke tape for mye, men nå fikk jeg med meg noen sekunder på alle bortsett fra Ustjugov.

Krüger må håpe at han kan plukke sekunder på fellesstartene og jaktstartene i Oberstdorf og Val di Fiemme i forkant, og sier at han må jobbe knallhardt for å ikke tape for mye tid til konkurrentene. En ting er i alle fall sikkert, Simen Hegstad Krüger gleder seg til avslutningsetappen.

- Jeg tror jeg er bedre enn dem, hvertfall hvis formen er bra. Det får vi vel svaret på om en drøy uke, jeg vet ikke, men gleder meg hvertfall til bakken, sier Krüger.