Derfor brøt Hushovd viktig VM-test

Sto av fire mil før mål.

EN SISTE SJANSE: Thor Hushovd hadde en dårlig dag i Hamburg og er nå nødt til å levere varene under søndagens GP Plouay om han skal avslutte karrieren med VM i Ponferrada. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
EN SISTE SJANSE: Thor Hushovd hadde en dårlig dag i Hamburg og er nå nødt til å levere varene under søndagens GP Plouay om han skal avslutte karrieren med VM i Ponferrada. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

(procycling.no): Inne i sitt siste år som toppsyklist, har Thor Hushovd satt seg som mål å blande det norske uttaket til sykkel-VM.

Under avslutningen av Arctic Race var han sterk, men opplevde å bli hentet av Alexander Kristoff på oppløpssiden.

Vattenfall Cyclassics var den neste av to matchballer. Den endte noen mil unna avgjørelsen i Hamburg.

- Thor Hushovd hadde en dårlig dag på sykkelen og sto av fire mil før mål, opplyser BMC Racing til procycling.no.

- Gledelig å se Edvald Alexander Kristoff vant som kjent rittet, og det bedrer heller ikke 36-åringens utsikter at Edvald Boasson Hagen satt med helt inn og dokumenterte en 15.-plass.

Sky-rytteren hadde en strålende posisjon foran spurten, men ble til slutt sperret inne.

- Det er kjempestas med Kristoff, og gledelig å se at Edvald er på gang, sier landslagssjef Stig Kristiansen til procycling.no.

Sky-coach Kurt Asle Arvesen bekrefter at formutviklingen til rudsbygdingen er gledelig.

- Han har positiv utvikling. Det ble tøft for ham å sykle både Polen rundt og Eneco Tour etter en lang pause. I etterkant hadde han en rolig uke hjemme, før vi startet opp med noen drag og spurter, forteller Arvesen til procycling.no.

Lite snakkesalig om Hushovd Kristiansen planlegger å gjøre VM-uttaket i starten av neste måned, noe som gjør at Hushovd er nødt til å overbevise i Frankrike denne uka om han skal melde seg på i diskusjonen.

Foreløpig vokter landslagssjefen seg for å kommentere for mye rundt 36-åringen.

- Var ikke Vattenfall en viktig test for Hushovd?

- Alle løp er viktige, men det neste er alltid det viktigste, strekker Kristiansen seg til å si.

Må overbevise i Plouay Det tegner seg likevel et bilde av at Kristoff, Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen er våre tre mest formsikre kort og per nå ligger best an til å utgjøre den norske VM-troppen til landeveisrittet i Ponferrada.

Hushovd starter tirsdag Tour de Poitou Charentes, før søndagens viktige test i Plouay.

I det franske etapperittet får han selskap av Marcus Burghardt, Amaël Moinard, Stephen Cummings, Sebastian Lander og Luke Davison.

- Hva tror du om Hushovds sjanser, Arvesen?

- Det er en naturlig målsetting for Thor å sette seg som mål å kjøre VM. Han er tidligere verdensmester og er han i toppslag vet man aldri hva han finner på.

- Er han i toppslag nå?

- Det er vel ikke jeg den rette til å svare på. Det kan være mange grunner til at han sto av i Hamburg. En punktering på feil tidspunkt, eller noe slikt. Vi får et bedre svar på det i rittene som kommer. Er han ikke god nok, og ser at det er tre andre ryttere som er i bedre form, er det ikke noe problem for Thor å si fra seg plassen. Han er som sagt en tidligere verdensmester, og han er nok ikke interessert i å dra ned dit om formen ikke er der, avslutter Arvesen.

Denne artikkelen er laget av sykkelnettstedet www.procycling.no!