Derfor brøt Thor Hushovd dagens etappe i Frankrike

Fikk lov av sjefen.

TØFFE DAGER: Thor Hushovd har hatt tøffe dager under etapperittet Critérium du Dauphiné denne uka. I dag sto han av etter snaut sju mil av den siste etappen. Foto: AP / Marcio Jose Sanchez / NTB Scanpix
TØFFE DAGER: Thor Hushovd har hatt tøffe dager under etapperittet Critérium du Dauphiné denne uka. I dag sto han av etter snaut sju mil av den siste etappen. Foto: AP / Marcio Jose Sanchez / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Thor Hushovd brøt den siste etappen av etapperittet Critérium du Dauphiné i dag. I en pressemelding fra BMC-laget i ettermiddag forklarer han hvorfor.

- Med kulda og regnet i dag var det like greit for meg og Ivan Santaromita å stå av, sier han.

35-åringen avkrefter med andre ord at han sto av fordi han ikke klarte å henge med på den siste, tøffe fjelletappen.

Hushovd har hatt det mye vondt i årets Critérium du Dauphiné. Han viste tegn på form da han ble nummer fire på den tredje etappen, men resten av etapperittet har vært mer eller mindre et mareritt for eks-verdensmesteren.

Fikk grønt lys
Assisterende sportsdirektør i BMC-laget, Yvon Ledanois, forteller at han selv ga Hushovd grønt lys til å stå av dagens etappe.

- Det var veldig vanskelig i hovedfeltet i dag på grunn av det dårlige været. Jeg sa til Thor at jeg hadde null problem med at han og Ivan Santaromita sto av, sier han

Gjennom årets Critérium du Dauphiné har Hushovd flere ganger kommet inn rundt et kvarters tid etter vinneren. Verst var det på den sjette etappen, da han hadde håp om å sikre seieren. Isteden ble han nok en gang hektet av hovedfeltet.

- Jeg er skuffa over formen min i Dauphiné, men jeg følte at den totale framgangen min er bra. Målet mitt er fortsatt å komme med på laget som skal til Tour de France, slik at jeg kan hjelpe Cadel Evans og Tejay van Garderen, sier Hushovd.

- Jeg følte meg bedre for hver eneste dag. I går følte jeg meg bra, og klatret faktisk bra. Jeg er sikker på formen nå mens jeg skal jobbe for å bli klar til NM og Tour de France, legger han til.

Ser mot NM
BMC tar ut sin Tour de France-tropp i midten av juni. Hushovd har med andre ord noen spennende dager foran seg. 35-åringen drar nå til Monaco for å trene fram mot NM i hjembyen Grimstad 23. juni.

- Jeg håper å gjøre det bra i NM, men det blir tøff konkurranse fra Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff, sier han.

Eks-verdensmesteren sto av i langesonen drøyt 68 kilometer ut på den knalltøffe avslutningsetappen i dag.

Alessandro De Marchi vant noe overraskende dagens etappe, mens Tour-favoritt Chris Froome (Sky) seiret sammenlagt.