Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor byttet han fra Håland til Haaland

Erling Braut Haaland har forberedt seg godt til en fotballkarriere som utenlandsproff.

ROSES: Alf Ingve Berntsen var Erling Braut Haalands trener i barne- og ungdomsårene. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

Siden Erling Braut Haaland fikk sitt gjennombrudd i Molde i 2017 har unggutten ikke bare fått mye oppmerksomhet i Norge, men også i utlandet. Den oppmerksomheten forsterket seg kraftig da han scoret hat trick mot belgiske Genk i Champions League.

Dessuten fikk han også oppmerksomhet etter å ha scoret ni mål mot Honduras for Norges U20-lag da de spilte VM i sommer.

Haaland skal ha blitt koblet til klubber som Juventus, i tillegg til at spanske Mundo Deportivo i dag kunne melde at Barcelona følger unggutten tett.

Fra a til å

Den internasjonale interessen fra disse klubbene og hans nåværende klubb Red Bull Salzburg fikk familien Haaland til å ta grep.

For etter overgangen til Salzburg har han valgt et noe mer vennlig navn for internasjonale klubber, medier og fans. Han har nemlig bevisst byttet ut å-en i Håland til to a-er i Haaland.

- Ett steg foran hele tida, vet du, sa Haaland selv om navnebyttet.

I tillegg har han fått internasjonal hjelp og rådgivning. Tilbake i 2018 meldte TV 2 at Mino Raiola var involvert i overgangen fra Molde til Salzburg. Raiola er kjent som en kontroversiell agent i Fotball-Europa, og er agenten til spillere som Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic og Matthijs de Ligt.

- Faren min har jevnlig kontakt med ham, ja. Han var involvert da jeg skrev under for Salzburg, så jeg har troen på at han kan hjelpe meg, sa Haaland til TV 2 tidligere i år.

Han kan ikke kalles Haalands agent foreløpig, men mer en rådgiver da overgangen til Salzburg skulle gjennomføres. Andre viktige representanter for 19-åringen er hans far Alf-Inge Håland og agent Tore Pedersen.

Valgte Norge foran England

Før Haaland debuterte for Norge mot Malta i EM-kvalifiseringen kunne han i teorien ha spilt for Englands landslag. Han er nemlig født i Leeds, og har dermed både engelsk og norsk pass.

Men heldigvis for Norge og Lars Lagerbäck kom de i forkjøpet. Dessuten så virker det ikke som at England var et tema for Haaland-leiren heller, skal vi tro Per Joar «Perry» Hansen.

- Vi var aldri urolig for at han skulle velge England, på grunn av at han har en klok far. Han er en god rådgiver som setter krav til Erling. Han har tatt noen naturlige steg, og det å gå til Molde først og så Red Bull Salzburg virker som et riktig steg. Nå får han i tillegg spill i Champions League, og det er vanskelig å finne en bedre arena enn det, sa Perry til Dagbladet.

Nå får Haaland sannsynligvis en smak av engelsk fotball i neste Champions League-kamp når hans Red Bull Salzburg kommer på besøk til Liverpool.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!