Derfor depper matchvinner «Ibba» etter livsviktig seier

Bodø/Glimt slo Vålerenga.

BODØ(Dagbladet): Abdurahim Laajab - populært kalt Ibba - ble matchvinner og senket gamleklubben Vålerenga med to mål. Likevel deppet han.

 - Jeg får ikke sove godt i natt etter den siste missen, sa Ibba til Dagbladet - og tenkte på en enorm sjanse han hadde til å gi Glimt 5-3 og punktere målkalaset i Bodø.

- Men dere vant jo 4-3. Ingen grunn til å deppe da?

- Jo. For det første så skal sånne sjanser settes. Jeg hadde full kontroll og god oversikt. Dessverre var jeg så sliten at jeg mistet konsentrasjonen. Derfor rotet jeg bort en sikker scoring, sa Ibba.

- Den andre grunnen til at jeg depper, er at jeg kunne ha scoret Glimts første hat trick i årets Tippeliga. Det er ikke sikkert den sjansen kommer igjen med det første.

Satte 3-2 og 4-3 Ibba ble likevel Glimts matchvinnende spiller.

Han satte sikkert inn straffesparket som ga Glimt 3-2.

Deretter - etter at Vålerengas kaptein Christian Grindheim hadde satt sin andre for dagen med et delikat frispark - satte Ibba inn 4-3 med en vakker bredside som stusset borti et Enga-bein på sin ferd mot mål.

Dermed eksploderte Aspmyra Stadion i en gul orgasme som holdt seg kampen ut.

Bare fem har scoret mer Og Ibba - som ble stemplet som en flopp etter sin tid i Vålerenga - har nå bare fem spillere foran seg på toppscorerlisten i Tippeligaen. Med ni scoringer etter 22 serierunder. Og fortsatt åtte kamper til å pynte på statistikken.

- Det er ikke gærnt?
- Helt enig! Jeg trives veldig godt i Glimt, hvor jeg får tillit, og hele tida kommer til sjanser. Men jeg burde nok ha scoret enda noen flere, mente en selvkritisk Ibba.

- Den seiersdansen etter 4-3-scoringen, hvor har du lært deg den?
- Haha, det er en dans som Badou og jeg har øvet inn på treninga. Heldigvis fikk vi bruk for den i kveld, lo Ibba.

Tyveri-siktet Men det finnes noe som tynger Ibbas fotball-liv i Bodø. 29-åringen ble i vinter siktet for medvirkning til et tyveri fra en garderobe i Nordlandshallen i Bodø.

Politiet siktet Ibba og tre kamerater av ham, etter at overvåkningsbilder viste at kvartetten hadde vært i hallen, og at to-tre av dem også hadde vært inne i den aktuelle garderoben.

Tyveriet skjedde under en fotballturnering for yngre, og ble oppdaget og anmeldt da spillerne returnerte til garderoben etter endt kamp.

Det var slik Ibba og hans tre venner havnet i politiets søkelys.

10.000 i bot Nå har politiet ilagt Glimts toppscorer en bot på 10.000 kroner for medvirkning til tyveri av blant annet to mobiltelefoner.
Ibba har bestemt seg for å kjempe:

- Jeg ble bedt om å betale for de mobiltelefonene, og på den måten gjøre opp for meg. Jeg nektet - for jeg har ikke gjort noe galt, sa Ibba til Dagbladet etter målfesten mot Vålerenga.

Frykter det verste Lenge gikk han i uvisshet om hva politiet ville gjøre.

- Da jeg fikk beskjed om at jeg ville bli bøtelagt for tyveri, ga jeg advokaten min beskjed om at jeg nekter å godta forelegget. Jeg betaler ikke for noe jeg ikke har gjort.

- Så hva skjer nå?

- Det vet jeg ikke. Jeg har forsøkt å legge saken bak meg. Jeg er ingen tyv, og jeg håper at politiet vil henlegge saken.

- Men dersom det ikke blir henleggelse så går det mot rettssak?

- Ja, jeg vet det. Og er forberedt på det verste. Men jeg håper og tror at rettferdigheten vil seire, sa Ibba.